Počela geotehnička ispitivanja za novi most u Docu

  • 19.02.2020. 08:46

Na lokaciji budućeg mosta u Docu juče su počela geotehnička ispitivanja zemljišta, u okviru priprema za izgradnju novog prelaza preko Vrbasa.

"Ovo su prvi radovi koji se izvode na terenu, a koji su u funkciji realizacije ovog kapitalnog objekta", istakao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Predviđeno je da se u ovoj fazi urade dvije bušotine na obje obale Vrbasa. Na bazi ovih istražnih radnji, definisaće se uslovi i mogućnosti za izgradnju objekata predviđenih na ovom lokalitetu, te dati geotehničke preporuke za sanaciju i uređenje obala rijeke Vrbas u zoni ušća rijeke Crkvene.

"Ova ispitivanja će nam reći kako i na koji način će se izvršiti temeljenje budućeg mosta i kako će biti uređena obala Vrbasa u ovom dijelu", istakao je Sandić.

On je ukazao da je toku izrada projektno–tehničke dokumentacije za most u Docu, kojom je obuhvaćena izrada idejnog rješenja za kolski i pješački most sa pristiupnim saobraćajnicama, kao i izrada glavnog projekta za kolski most.

"Sve radimo sa ciljem da izgradnja kolskog mosta, kao prve faze ovog projekta, počne već ove jeseni", zaključio je Sandić.

Kako je planirano, u prvoj fazi biće izgrađen most za prelaz vozila, a u drugoj odvojeni prelaz za pješake i bicikliste.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм