Gradska izborna komisija

Posljednje pripreme pred izbore 

  • 05.10.2018. 16:01

Predsjednik Gradske izborne komisije (GIK) u Banjaluci Nada Batinar rekla je da su biračka mjesta na području grada pripremljena i da se sutra ujutru očekuje isporuka glasačkog materijala.

"Danas poslije podne kompletiramo materijal, imamo sastanke u više termina s obzirom na broj predsjednika i biračkih odbora i mobilnih timova", izjavila je ona. 

Ona je navela da će sutra oko 10.00 časova početi isporuka glasačkog materijala. 

Prema njenim riječima, GIK Banjaluka ovjerio je 5.601 posmatrača političkih subjekata za područje osnovne izborne jedinice Banjaluka. 

"Centralna izborna komisija BiH poslala je spisak akreditovanih 408 posmatrača iz nevladinih organizacija i udruženja građana za područje Banjaluke", kaže Batinar. 

U Banjaluci je za predstojeće opšte izbore registrovano ukupno 191.175 birača, koji će glasati na 270 biračkih mjesta. 

Batinar je navela da se među 191.175 birača nalaze i 283 birača na biračkom spisku za glasanje u odsustvu. 

"Za glasanje putem pošte registrovano je 2.547 birača, od kojih je 41 na spiskovima za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništima", rekla je ona. 

Batinar je napomenula da će birači moći da glasaju na 270 biračkih mjesta, te da su 24 mobilna tima spremna da dođu u ustanovu ili na adresu stanovanja da bi glasalo 940 birača. 

Prema njenim riječima, GIK Banjaluka očekuje da će na dan izbora u nedjelju, 7. oktobra, građani demokratski iskoristiti biračko pravo. 

"Gradska izborna komsija pripremila je sve uslove da građani iskoriste svoje biračko pravo i pozivamo ih da to i učine", poručila je Batinar. 

U Banjaluci je za predstojeće opšte izbore registrovano 60 političkih subjekata, i to 33 političke stranke, 21 nezavisni kandidat i šest koalicija.

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)