Banjalučko naselje

Probijeni svi rokovi za izgradnju puta u Motikama

  • Извор: АТВ
  • 15.07.2023. 19:45

Svega desetak minuta od centra najvećeg grada Srpske, ljudi već mjesecima proživljavaju agoniju. U naselju Motike od prašine se jedva diše, radovi na putu su mjesecima u toku.

Na vrućinama je još gore, pričaju ogorčeni mještani. Privremeni pontonski most je već dotrajao, a sa svakim prelaskom preko njega strijepe za svoju sigurnost. 

“Daske su već popucale, vire ekseri, samim tim se bojimo za svoja vozila, a i za bezbjednost putnika, djece, autobusa, jednostavno to više nije za izdržati.  Sigurnost pješaka je ovdje ugrožena, pogotovo kada su u pitanju djeca. Sami vidite da je frekvencija vozila dosta velika i da je nemoguće pustiti djecu samu da prolaze do škole”, rekao je Milan Ljubojević, stanovnik ovog naselja.

Veterani ogorčeni: Stanivuković i Šukalova na sve načine sprečavaju održavanje koncerta

Veterani ogorčeni: Stanivuković i Šukalova na sve načine sprečavaju održavanje koncerta

Stanovnici Motika već nekoliko godina bore se za rekonstrukciju saobraćajnice, ali nikako da i dočekaju put dostojan 21. vijeka.

Svi rokovi su odavno probijeni, a od gradonačelnika ni traga. Svraćao je kažu samo tokom svoje  predizborne kampanje. 

 “Gospodin Stanivuković je došao da se tu pokaže, da stane na jedan bager i da kaže ‘Ovo ćemo vam mi završiti’.  Znači to traje od septembra prošle godine, u martu su trebali završiti radove, probili su rokove sve. Znači, most nije ni krenuo da se radi, u martu nismo ni vidjeli most, a kamoli da smo vidjeli nešto drugo, da smo vidjeli asfalt. Iz Gradske uprave kada god se obrate nekom mediju ili portalu, uvijek piše ‘Radimo u Motikama’,’ radimo put u Motikama’, ‘proširujemo put’, ‘ulažemo u Motike’, to je jedna velika laž”, ogorčen je Bojan Marčeta, koji živi u Motikama.

Prema riječima gradonačelnika Banjaluke, most u Motikama trebao je biti završen još 16. juna. Još uvijek radovima se kraj ne nazire.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм