Протест испред Градске управе Бањалука: Порука градоначелнику

  • Извор: АТВ
  • 25.01.2024. 09:40

Испред Градске управе Бањалука јутрос је одржан протест како би окупљени исказали незадовољство тиме што се ребаланс буџета града Бањалука за прошлу годину усваја у овој години.

Љубо Нинковић, предсједник Скупштине града Бањалука, за АТВ је рекао да су се људи окупили да на тај начин пошаљу поруку и градоначелнику у градској администрацији и свим одборницима који покушавају да прекрше закон да спасу градоначелника од кривичне одговорности и његове сараднике.

"Због дојаве о експлозивној направи мислим да данас нема ништа. Надам се да ћемо сутра, уз сагласност МУП- а Српске, вратити редовним активностима, као и 1. фебруара када сам заказао редовну сједницу“, рекао је Нинковић за АТВ.

Он је рекао да се мора поштовати граница законитости наводећи да постоји доста примјера кршења закона, проневјера средстава.

„На дјелу је тешки апсолутизам, жеља да се само слика, из дрона прикаже одређене ствари  а да то нема везе са суштином и законима који су тренутно на снази. Ови људи имају велико оправдање што су овдје данас јер желе да покажу да граница мора да постоји и када су у питању примјена закона, вршење влати и да нећемо дозволити да један градоначелник попут Драшка Станивуковића више икада побиједи. Овај човјек показује да може горе него 1992-1995.“, изјавио је Нинковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.