Gradski prevoz

Puna cijena karte za banjalučke penzionere i studente od septembra?

  • Извор: АТВ
  • 29.08.2023. 19:22

Penzioneri, studenti, srednjoškolci iz višečlanih porodica od septembra će plaćati punu cijenu mjesečne karte za vožnju gradskim autobusom. Odluka je to prevoznika u Banjaluci. Popusta više neće biti. Dužni su im, kažu, pare. Građanima ništa nije jasno. Obećano im je drugačije.

Banjalučani poručuju da je takva odluka katarstrofalna te dodaju da “rade ono što hoće”.

"I taj mi gradonačelnik nije nešto, čas ovako čas onako, šta mu to znači”, pitaju se Banjalučani i dodaju da je rečeno da će prevoz biti besplatan.

Rekli pa porekli. Gradska skupština nije usvojila odluku o nastavku subvencionisanja. Sa plaćanjem Grad kasni već četiri mjeseca, kažu u Autoprevozu. Milionski je to dug. Sve su to razlozi za prekid saradnje. 

U Japanu se vožnja uči u alkoholisanom stanju

U Japanu se vožnja uči u alkoholisanom stanju

"To je veliki iznos i vi morate da shvatite da mi imamo obaveze i imamo situaciju opet ponovnog rasta cijena rada i nemoguće je raditi na ovakav način”, rekao je direktor Autoprevoza GS d.o.o Dejan Mijić.

Međutim, u Gradskoj upravi, mnogo ne mare za to. Za gradonačelnika Stanivukovića, u pitanju su tehnički problemi. On samo nastavlja da obećava. 

"Grad Banjaluka ima novac obezbijeđen, ima pare za subvencije prevoznicima. Predložili smo Skupštini odluku par puta i oni su je u posljednji četvrtak u konačnici odbili”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Pomoć u liječenju Sare Lazić iz Doboja: Na aukciji šal Barselone sa potpisima svih igrača

Pomoć u liječenju Sare Lazić iz Doboja: Na aukciji šal Barselone sa potpisima svih igrača

Vrlo brzo mu je stigao i odgovor. Prvo, vrati dugovanja. 

“Imamo autoprevoznike koji kažu da im nisu izmirene obaveze iz odluka koje je Skupština već usvojila, pa onda pitamo zašto nisu izmirene, ako smo donijeli odluku za subvencije, zašto im do sada nije plaćeno. Ako je to realizovano, onda treba da bude i plaćeno”, kaže odbornik u Skupštini Grada Banjaluke Dragoslav Topić.

A tu su i stari problemi i stara obećanja.

Istorijska zapljena cigareta: Oduzeto 111 miliona komada

Istorijska zapljena cigareta: Oduzeto 111 miliona komada

"Trenutno u Banjaluci imate situaciju da je sve manje korisnika gradskog prevoza. Imate situaciju da je u Banjaluci najskuplja karta u cijeloj regiji i najbitnija stvar, studija javnog prevoza se čeka već tri godine. Moram da se vratim na ono obećanje gradonačelnika da je rekao da će se vratiti sve linije koje su bile prije korone i to nije ispunjeno i vjerovatno neće biti ispunjeno”, rekao je odbornik u Skupštini Grada Banjaluka Bojan Pećanac.

I tako dok se u Gradskoj skupštini prepucavaju sve to ide preko leđa građana. Dok im se obećava mnogo toga da će biti besplatno, sad za sad, samo parking i to do sutra. Već od prekosutra, potencijalno, nadoknadiće kroz skuplje autobuske karte.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина