ТОБЛ

Сајам туризма почиње данас у Бањалуци: Посјетиоце очекују изненађења и попусти на љетовања

  • Извор: АТВ
  • 01.03.2024. 08:23

Четврти по реду Међународни сајам туризма у Бањалуци биће одржан од 1. до 3. марта, гдје ће своју богату понуду изложити више од 150 директних излагача, од Шварцвалда, преко Гуче и Босфора па до Пелопонеза,

Бранка Бранковић, портпарол Туристичке организације Града Бањалука, рекла је гостујући у АТВ јутру  да ће Бањалука од данас па до недјеље бити центар туристичких промоција. 

„Очекује нас фантастична понуда. Бањалука је домаћин четвртог Међународног сајма и заузела је централно мјесто на овом сајму јер смо у Београду имали фантастичне резултате и одличну посјећеност“, рекла је она.

У прилог томе говори и податак да је прошле године забиљежено више од 176.000 ноћења у Бањалуци. Овакве манифестације, као што је Сајам туризма, отварају нове могућности, истиче Бранковићева.

„То је директни контакт, комуникација, размјена искустава. Зато је ово прилика да се људи директно упознају и да кажу шта и како раде и да размјене своја искуства“, навела је Бранковићева.

Врата Дворане Центар, у којој се Сајам одржава, биће отворена од 10 до 18 часова. Улаз је бесплатан. У 13 часова је свечано отварање, а Сајам ће отворити министар трговине и туризма Републике Српске Денис Шулић. Град партнер сајма је Херцег Нови.

„Сљедећа година ће бити још боља када ће на сајам доћи нове земље. Ове године ће скоро 500 учесника на сајму приказаће попусте каквих нема у првом ни у посљедњем минуту. Биће велики попусти на љетовање, а биће уприличене и наградне игре за све посјетиоце Сајма. Оно што посебно гости воле је дегустација хране и разних делиција из региона“, рекла је Бранковићева.

Туристичка организација града Бањалука више од деценију и по има сарадњу са 50 посто колега из туристичких организација из цијелог региона.

„Бањалука се још од 2009. године уписала високо на туристичку мапу свјета, јако смо пријемчиви, познати по гостопримству, имамо добру домаћу храну. Наши туристи посебно издвајају кафанско живљење у Бањалуци као култура живљења. Кафана у Бањалуци није само кафана него је то једна институција у којој људи имају културу понашања и културу живљења. То је туристима фантастично, привлачи људе и враћа госта овамо“, сматра Бранковићева. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.