Кандидат СНСД-а за градоначелника

Шобот: Приоритет изградња нових вртића и побољшање стандарда

  • Извор: АТВ
  • 17.05.2024. 08:45

Савјет за предшколско васпитање и образовање ГрО СНСД-а Бањалука одржао је сједницу на којој су чланови савјета упознали др Николу Шобота са комплетном ситуацијом у којој се налази систем предшколског васпитања и образовања у Бањој Луци и изазова с којим се сусрећу запослени у овој области.

Говорило се о драматичном мањку капацитета, неједнакостима у субвенцијама приватних и јавних вртића те, понајвише, проблемима с којима се суочавају родитељи малишана и њихова дјеца на подручју цијеле Бањалуке и околине. 

На крају састанка састављена је листа приоритета за град Бањалуку у тој области: изградња нових вртића, побољшање стандарда васпитачима јер су они поред породице прва карика у одрастању дјетета и побољшање стандарда у вртићима када је у питању боравак дјеце.

"Радује ме што је др Никола Шобот препознао и подржао главне циљеве нашег Савјета и ставио се на располагање Савјету", поручила је предсједница Савјета за предшколско васпитање и образовање, дипломирани педагог Мирјана Крчмар 

"Упознат сам с вртићком проблематиком у нашем граду јер сам и сам родитељ. Након овог састанка увидио сам да је недостатак јасличког и вртићког смјештајног капацитета само врх ледене санте проблема, ту су и озбиљна питања образовања и усавршавања стручног кадра и њиховог укупног положаја. Такође, могло би се разговарати и о специјализованим вртићима - умјетничком, спортском, онима за посебно надарену дјецу. Пред нама су још многи разговори и договори, али задовољан сам постигнутим, размишљамо једнако", рекао је након сједнице др Никола Шобот.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: