Skupštinska većina

"Stanivuković da sprovede odluku o isplati po 100 KM penzionerima"

  • Извор: РТРС
  • 18.12.2022. 15:18

Više od 42.000 banjalučkih penzionera i dalje čeka da im bude isplaćeno 100 maraka, odnosno da bude ispoštovana odluka Skupštine grada kojom je ovo predviđeno.

Skupštinska većina traže od gradonačelnika Banjaluke da do kraja godine provede ovu odluku i ponavljaju da će uslov za usvajanje rebalansa budžeta i budžeta za narednu godinu biti realizacija ranije usvojenih obaveza.

Banjalučki penzioneri i dalje čekaju obećanih 100 maraka. Među njima i Mladen Marinković. Kaže-inflacija je, učinila svoje, pa će njemu kao i većini penzionera sto maraka dorbo doći.

- To je za mene jedna katastrofa! Da se prema najugroženijoj populaciji tako ponaša. Ti su su ljudi dali svoj životni vijek, izgrađivali su ovo društvo - kaže Marinković.

Na provođenje odluke i isplatu insistira i banjalučka skupštinska većina .Traže od Draška Stanivukovića da do kraja godine realizuje odluku .

- Imali smo istina najavu gradonačelnika da će penzioneri dobiti 100 maraka.To nisu pare gradonačelnika, ni skupštinske većine, iako smo mi uložili amandman, to je novac budžetskih korisnika - kaže Saša Čudić predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Predsjednik GO SNSD-a Vlado Đajić dodao je da su oni izričiti da se svim penzionerima isplati 100 KM.

- Podržavamo tu odluku, da se za još 1.000 najugroženijih penzionera isplati po 1.000 maraka pomoći - rekao je Đajić.

Odbornici tvrde da u rebalansku budžeta od 42 miliona maraka, nisu vidjeli stavku za isplatu pomoći penzionerima. Očekuju da će to gradonačelnik, realizovati do sjednice Skupštine grada.

- Budžet za 2022. godinu je jednoglasno usvojen u Skupštini. Za njega je glasala opozicija i pozicija. Dakle budžet postoji on traži rebalans a ima tu stavku koju treba da ispoštuje - smatra Velibor Stanić iz Socijalističke partije.

Slobodan Stanarević iz DEMOS-a smatra da se odluke koje se donesu na Skupštini, treba odmah i da se realizuju.

Sjednica Skupštine grada Banjaluka,biće održana naredne sedmice, na kojoj bi se trebao usvojiti i budžet najvećeg grada Srpske.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.