Banjaluka

Stanivuković "Hod časti" pretvorio u "privatni parastos"

  • Извор: АТВ
  • 10.01.2023. 15:36

Republika Srpska juče je proslavila svoj 31. rođendan. Dok je centralna manifestacija organizovana u Istočnom Sarajevu, polaganjem vijenaca i prigodnim manifestacijama Dan Republike proslavljen je u gotovom svim gradovima i opštinama.

Dan Republike "Hodom časti" proslavljen je i u Banjaluci. Međutim, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ponašao se kao da je riječ o privatnom skupu.

Naime, Draškov stric po kojem je gradonačelnik dobio ime stradao je u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu kao i mnogi drugi borci Vojske Republike Srpske koji su svoje živote ostavili na braniku otadžbine.

Stanivuković je "Hod časti" pretvorio u "privatni parastos" konstantno naglašavajući žrtvu svog strica u proteklom ratu.

U temelje Srpske svoje živote ugradili su mnogobrojni borci VRS ali i civili. Svaka pojedinačna žrtva jednako je važna jer je na svakoj od njih stasavala naša Republika i besmisleno je isticati i naglašavati bilo koju pojedinačnu žrtvu u stvaranju Srpske. 

Naročito je tako nešto neprimjereno raditi u "Hodu časti" koji je organizovan povodom Dana Republike kako bi se proslavio rođendan Srpske i odala počast svim stradalim za njene temelje.