Banjaluka

Stanivuković "Hod časti" pretvorio u "privatni parastos"

 • Izvor: ATV
 • 10.01.2023. 15:36

Republika Srpska juče je proslavila svoj 31. rođendan. Dok je centralna manifestacija organizovana u Istočnom Sarajevu, polaganjem vijenaca i prigodnim manifestacijama Dan Republike proslavljen je u gotovom svim gradovima i opštinama.

Dan Republike "Hodom časti" proslavljen je i u Banjaluci. Međutim, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ponašao se kao da je riječ o privatnom skupu.

Naime, Draškov stric po kojem je gradonačelnik dobio ime stradao je u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu kao i mnogi drugi borci Vojske Republike Srpske koji su svoje živote ostavili na braniku otadžbine.

Stanivuković je "Hod časti" pretvorio u "privatni parastos" konstantno naglašavajući žrtvu svog strica u proteklom ratu.

U temelje Srpske svoje živote ugradili su mnogobrojni borci VRS ali i civili. Svaka pojedinačna žrtva jednako je važna jer je na svakoj od njih stasavala naša Republika i besmisleno je isticati i naglašavati bilo koju pojedinačnu žrtvu u stvaranju Srpske. 

Naročito je tako nešto neprimjereno raditi u "Hodu časti" koji je organizovan povodom Dana Republike kako bi se proslavio rođendan Srpske i odala počast svim stradalim za njene temelje.

 • 12:15 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 13:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 15:00 Tet a tet (R)

  Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti? Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

 • 16:00 Autošop magazin (R)

  Specijalna emisija posvećena automobilizmu i auto-industriji, aeornautici, digitalnim tehnologijama i saobraćaju. Sve što ste željeli da saznate o automobilima.