Потпредсједник ПДП-а

Станивуковић открио да ли ће напустити ПДП ако не буде кандидат

  • Извор: Агенције
  • 30.03.2024. 16:30

Нисам члан странке у којој влада једноумље и у којој свако мора бити уз мене. ПДП није ни Младен Иванић, није ни Бранислав Бореновић, није ни Драшко Станивуковић.

Рекао је ово у разговору за "МојуХерцеговину" градоначелник Бањалуке и потпредсједник ПДП-а Драшко Станивуковић који се посљедњих мјесеци бори како би унутар странке којој припада добио довољно гласова како би и званично ушао у борбу за други мандат. На том путу званично су му се "испријечили" друга два потпредсједника, Игор Црнадак и Милко Грмуша.

- То је дио демократског прогреса. Сви ми чинимо ПДП и важно је рећи да већина кроз демократске процесе уређује политику странке. Све је то само дио демократских процедура. Е сада… Ми живимо на брдовитом Балкану и навикли смо на велике вође. Навикли смо да велики вођа каже када је дан и када је ноћ, а онда цијела странка виче то исто. ПДП није дио такве једне политике. Припадам партији која је заиста демократска - рекао је Станивуковић.

Он је потом упитан како ће се понашати уколико страначко руководство изабере неког другог, а не њега.

- Само кукавице одлазе и праве нешто ново када не остваре унутар своје странке одређени циљ. Некад кажете да се не слажете са неким постулатима и са неким нормама и након тога имате други вид политичког дјеловања, али то је нешто друго. Али ако не будете задовољни тиме што нисте добили кандидатуру? То подсјећа на мало дијете које се дури зато што није добило играчку. Такво понашање често видимо на политичкој сцени. Ја сам дио ПДП-а цијелу једну деценију. То није кратак временски период. Било је много сједница и много одлука унутар самог ПДП-а које нису ишле мени на руку, али сам остао ту и борио се. Све је то дио политичког сазријевања и раста унутар једне странке. Морате имати стрпљење - рекао је он.

Међутим, он истиче како је природно да добије шансу за обнову мандата с обзиром на то да је градоначелник који је, како каже, остварио највеће резултате.

(Извор: МојаХерцеговина)

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм