Градоначелник Бањалуке

Станивуковић: Субвенције за приватне вртиће биће повећане за 70 одсто

  • Извор: АТВ
  • 21.04.2024. 21:16

Гостујући у Централним вијестима АТВ-а, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, причао је о прослави Дана града Бањалука, смјени Александра Марковића са мјеста директора ЗИБЛ-а, локалним изборима те будућим пројектима.

- Бањалучани су добили много лијепих рођенданских поклона. До сада, 48.000 наших пензионера, грађана, старијих од 65 година, али и оних млађих од 65 година, уколико су стекли услове за пензију, добиће доживотно бесплатан јавни превоз. По посљедњој евиденцији, у пет, шест радних дана, комплетирано је 8.500 захтјева, али исти још пристижу. Ми смо средства обезбиједили. Јавни превоз, од првог маја је спреман да 48.000 људи доживотно има прилику за бесплатан јавни превоз. За пензионере припремамо картице пријатељства, уз помоћ којих ће моћи да купују повољније, у продавницама, апотекама. Након пола вијека, Бањалука добија пет нових паркова. Више од 50 година у Бањалуци није изграђен ниједан парк, није урађена ниједна нова зелена површина. Бањалука добија први културни центар. Обнављамо кућу Милановића као први културни центар. Бањалука добија прву средњу школу, прву Спортску бањалучку Гимназију на мјесту Соколског дома. Важно је рећи да Бањалука добија Централно спомен-обиљежје, почиње градња Хотела Палас, добија мост у Чесми, градимо све главне саобраћајнице, кроз Чесму, Мотике, Куљане, пут ка Доњим Колима, Гајева улица итд.. - каже Станивуковић.

Градоначелник Бањалуке се осврнуо и на смјену директора ЗИБЛ-а, Александра Марковића.

- Направио је грешку и увео пометњу међу људе. Од једне добре идеје до забуне. Идеја је да видимо сва дуговања која људи имају, а да су старија од три године, и да у коначности та потраживања буду отписана, то је терет нашим људима. Потраживање старије од три године је застарило и то треба формално-право да се отпише. Ако су неким случајем наши људи платили застарјели дио дуговања у реду, желимо да видимо колико је то, па ће то бити као претплата, ако неки дио у посљедње три године није плаћен, Град не планира никога да тужи, неко позивамо људе да тај дио сервисирају, уредно, културно и пристојно. Желимо да правимо људску и пристојну комуникацију, нормалну, да свако зна своје обавезе и да постоји међусобно разумијевање - истакао је Станивуковић.

Такође, причао је и конкуренцији на предстојећим локалним изборима.

Поред СНСД-овог Николе Шоботе, за опонента ће имати и некадашњег политичког саборца, Јелену Тривић.

За њу, како каже, вежу га лијепе успомене.

- Некада смо радили заједно, то су лијепа времена, нека остану лијепе успомене. Мој животни кодекс је, да, када сам некад с неким радио, то држим са једним поштовањем. Долазе нека друга времена, ја сам на позицији првог човјека Града, мој фокус су људи, да завршавамо пројекте и да радимо. Свако има право да се кандидује. Људе смо у Бањалуци око резултата. Нема породице у Бањалуци да нису нешто добили од Града - поручио је Станивуковић те додао:

- Субвенције за приватне вртиће биће повећане за 70 одсто, за дијете једно, ако иде у вртић 100 КМ, ако је двоје дјеце 300 КМ, сваки мјесец књиге за дјецу, то је наша политичка платформа. Ви имате са једне стране кандидата који жели да каже Драшко је нечији и то му је политичка платформа. Драшко је своје Бањалуке и свог народа. Ја сам градоначелник и оних који су гласали за мене, али и оних који нису. Бањалука треба да буде град без подјела - закључио је Станивуковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм