GU Banjaluka oglušila se na molbe

Stonoteniski klub "Vrbas" iz adekvatnih prostorija premješten u ruševinu

  • Извор: АТВ
  • 18.02.2022. 19:12

Polupanih vrata, bez adekvatnog prilaza, oštećenog parketa, oronulih zidova, uz gomilu smeća. To je kratak opis novih prostorija koje je Gradska uprava Banjaluka namijenila za stonoteniski klub za osobe s invaliditetom "Vrbas". Sve to, možda i ne bi bilo baš toliko neprimjereno da Klub nikada bolje prostorije nije ni imao. Ali oni su čitavu deceniju ranije koristili adekvatnu salu u Domu omladine, iz koje su nakon toliko vremena i truda, sada izbačeni.

"Prostor smo tamo imali od grada i nismo ga plaćali, dok bismo npr. ovdje morali da plaćamo određeni iznos na mjesečnom nivou koji iznosi 500 KM, što nama ne ide u prilog, što bi nama predstavljalo veliki problem. Imamo dosta dvorana po gradu, Banjaluka je grad sporta i smatramo da moramo biti riješeni i to adekvatno", rekao je Jovica Šormaz, trener i predsjednik Stonoteniskog kluba za osobe sa invaliditetom "Vrbas" Banjaluka.

Iz Grada su se pokušali "iskupiti" sa 2.000 maraka, koliko su im ponudili za saniranje novih prostorija, ukoliko ih prihvate. Iz kluba "Vrbas" odgovaraju da to nije dovoljno ni za krečenje, a kamoli sve ostalo.

Dok su imali uslove za trening brojali su 115 članova. Međutim, ni preko 600 osvojenih medalja, na domaćim i svjetskim takmičenjima, Gradskoj urpava Banjaluka nije bilo dovoljan razlog da im i dalje ostavi na korišćenje stare adekvatne prostorije.

Iz Udruženja kažu da od ovih novih nemaju ništa. 

Na dopise i zahtjeve Kluba da zadrže prostorije u Domu omladine, Gradska uprava Banjaluka im nikada nije poslala ni jedan odgovor.

Danas su se oglušili i na naše upite, pa smo ostali bez konkretnih razloga zašto su donijeli ovakvu odluku, zbog koje je više od stotinu osoba s invaliditetom ostalo bez sporta kojim su se mnogi bavili profesionalno.  

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм