Odbornik SNSD-a

Topić: Jaka konkurencija za dobitnike nagrada i priznanja Grada

  • Извор: АТВ
  • 22.03.2022. 14:07

Komisija za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja Skupštine grada Banjaluka usvojila je spisak kandidata za nagrade i priznanja grada povodom 22. aprila, Dana Grada Banjaluka.

Na spisku su se našli zaslužni pojedinci i ustanove među kojima su Živko Babić (posthumno), Nebojša Kuštrinović, Marinko Umičević, Milorad Telebek (posthumno), Srđan Radojković i medicinski radnici kovid ambulante Dolac, Borka Budić (posthumno), Antonija Verhaz, Kamerni hor Banjalučanke, Banjalučko studentsko pozorište, KUD „Čajavec“ i drugi.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada, rekao je za ATV da je bila jaka konkurencija u svim kategorijama.

„Svi kandidati su dobili gotovo jednoglasnu podršku od članova Komisije. Kandidati koji nisu dobili podršku Komisije nisu ništa manje značajni za nagrade za koje su predloženi, međutim, u velikom broju prijedloga, Komisija je morala svesti broj kandidata na određenu cifru. Nismo mogli svima dati priznanja kako ne bi umanjili značaj nagrada. To su prijedlozi oko kojih su se složili gotovo svi članovi Komisije“, rekao je Topić za ATV.

On je rekao da je dao podršku svim kandidatima koji su se našli na konačnoj listi. Taj spisak ide na glasanje na sjednici Skupštine grada, i on se više ne može mijenjati.

Javni poziv za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada i priznanja povodom  22. aprila Dana grada bio je otvoren do 12. marta.

Povodom 22. aprila, Grad dodjeljuje nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima. Nagrade i priznanja koja se dodjeljuju su Ključ Grada Banjaluka, sa Poveljom “Počasni građanin grada Banje Luke”  kao poseban vid priznanja, Zlatni grb Grada Banjaluka, za izuzetan doprinos razvoju grada i za postignute vrhunske rezultate, plaketa za izuzetna za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture, kao i za izuzetna humana djela, i ispoljenu hrabrost, a nagrada grada dodjeljuje se mladima kao poseban vid priznanja.

Podsjetimo i to da je prošle godine dobitnik najvišeg priznanja Ključ grada Banjaluka, sa Poveljom „Počasni građanin grada Banjaluke“ bio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.


Тагови:
  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм