Šef Kluba odbornika SNSD-a

Topić: SNSD protiv poskupljenja parkinga

  • Извор: СРНА
  • 06.09.2023. 11:27

Šef Kluba odbornika SNSD-a u banjalučkoj Skupštini grada Dragoslav Topić rekao je da sjednici parlamenta da je njihova zasluga što su cijene parkinga u gradu vraćene na stare.

Topić je tokom skupštinske rasprave napomenuo da je ova stranka zajedno sa građanima protestvovala ispred Gradske uprave zbog poskupljenja parkinga, te napomenuo da niko nije podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika jer odluka o poskupljenjima nije objavljena u "Službenom glasniku".

On je upitao ko je dobio povlaštene besplatne karte za parking u Banjaluci, istakavši da gradonačelnik nije dostavio njihova imena, kako je traženo od njega na prošloj sjednici, zbog čega će, ukoliko to ne učini tokom dana, Klub odbornika SNSD-a tražiti prekid zasjedanja.

"Gradonačelnik Draško Stanivuković podijelio je te karte na osnovu pravilnika koji važi samo za njega. Ko su tih 60 povlaštenih?", upitao je Topić.

Odbornik Narodnog pokreta "Banjaluka zove" Saša Lazić rekao je da nije saglasan sa poskupljenjem parkinga jer su do sada usvojene i odluke o višim cijenama komunalnih usluga, što je neodrživo za Banjalučane.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković smatra da gubitak od 10.000 KM zbog parkinga koji je u gradu bio besplatan dvije sedmice ne treba tako gledati.

"Grad se proširio i to će se nastaviti. Ulažemo u javni prevoz više miliona KM i hoćemo da bude povoljniji i besplatan, a ideja je promjena kulture saobraćaja", rekao je Stanivuković i dodao da će u gradu biti obezbijeđeno 10 kilometara biciklističkih staza.

Na dnevnom redu su i dva prijedloga o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o zamjeni nekretnina na području grada.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: