Banjaluka

U naselju Česma niče džungla: Mještani ogorčeni, imaju poruku za gradonačelnika

  • Извор: АТВ
  • 21.06.2022. 08:23

Trava od visine i do dva metra opkolila je s obe strane prolaz u Ulici Zdravka Dejanovića u banjalučkom naselju Česma, pa vozači moraju da voze na slijepo.

Nadležni  ovo naselje ove godine nisu zavirili ni jednom. 

Dva kontejnera koja su smještena na površini su opkoljena smećem, dok smrad  i trulež iz otvorenih kontejnera narušava mještanima svakodnevni život. Nedaleko, u istoj Ulici Zdravka Dejanovića kod autobuskog okretišta na gradskoj liniji 1 u Mađiru stajalište je progutala trava. Tu je i skulptura, koju je sam gradonačelnik Draško Stanivuković postavio kako bi “uljepšao” prostore gdje su nekade bile divlje deponije, a koja je potpuno je zarasla u korov. 

U pojednim selima bolja je putna infrastruktura nego u Česmi, kažu mještani Mađira. 

Zbog oštećenja puta i rupa pješak lako može da slomi nogu.

Dražana Srdić, mještanka Mađira rekla je da su mještani Mađira danas ogorčeni zbog nebrige, zapostavljenosti i zaboravljenosti od strane gradske administracije. Ističe da su se kao grupa građana obraćali nadležnima više puta, ali da su oni ostali gluvi na zahtjeve koje su im građani upućivali.

Mještani su revoltirani jer, ukoliko nadležni uskoro nešto ne preduzmu, prijeti im džungla. 

“Gradonačelniče, nije dovoljno samo medijski da promovišete sebe lično, to nisu politike koje treba da zanimaju nas građane”, poruka je ogorčenih mještana.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.