Problemi sa padavinama

U pojedinim banjalučkim naseljima stanje alarmantno

  • Извор: АТВ
  • 12.06.2023. 19:43

Blato, izlivena kanalizacija, prepuni odvodi i dalje slike su pojedinih banjalučkih naselja. Borba sa obilnim padavinama nastavlja se već peti dan. Sa svakom kapi sve više strahujemo, kažu građani.

"Što se tiče gradskih vlasti nema još nikoga, evo danas sam išao u Civilnu zaštitu, išao sam u Komunalnu policiju, sve moguće da dobijem te potvrde, da se to vidi u vezi poplave i niko se ne oglašava", kaže Miroslav Milić iz naselja Obilićevo.

"Niko nije došao. Eto ja sam cijeli dan ovdje, samo sam otišla da prijavim Civilnoj zaštiti, rekli su mi da će sutra doći pa sad hoće li doći. Ne znam", kaže Slavojka Rađević.

Ni u Priječanima nije nimalo bolje. Kažu, stanje je alarmantno. 

Voda ponovo

Voda ponovo "progutala" put u Koste Vojinovića, mještani u strahu

"Stanje je alarmantno. Generalno rečeno, dosta je učinjeno, kanali su neki očišćeni, odrađen je dobar dio, ali iskreno rečeno dok se to ne odradi sve u kompletu nama ne vrijedi. Uvijek će biti negdje krizna tačka", kaže Milosav Vukić iz Priječana.

"Svaka bujica, svaka kiša odnese nam put. Godišnje bar 30 puta odnese našu ulicu. To je nenormalno. Gore je izbjegličko naselje, placevi su dodijeljeni palim borcima, a to da je tako zapostavljeno", kaže Mile Milinković iz Priječana.

“Izdrži narode dok se ne vratim iz Budve” - U Banjaluci osvanuli plakati posvećeni Drašku Stanivukoviću

“Izdrži narode dok se ne vratim iz Budve” - U Banjaluci osvanuli plakati posvećeni Drašku Stanivukoviću

Do izlivanja podvodnih kanala, koji nisu očišćeni već tri godine, došlo je zbog nebrige nadležnih, kažu građani. Savjet jedne od Banjalučkih MZ samoinicijativno dostavio je dopis Gradskoj Upravi koja tvrdi da su mašine na terenu.

"Pošto se pojavila vijest u toku jučerašnjeg dana gdje su pojedini poslanici opozicioni dali izjavu da su mašine 24 sata na terenu, da su uradili sve što je u njihovoj moći, onda su članovi savjeta MZ su uputili zvaničan dopis gu da im kažu tačno koje su mašine izašle na teren, šta se tačno tokom vikenda uradilo, šta se ustanovilo kao šteta, koja je procijenjena šteta, kako oni misle riješiti tu štetu", Bojan Pećanac, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Banjaluka

Banjaluka "pliva", Stanivuković u Budvi

Obilne padavine koje su prouzrokovale poplave, kod većine građana prouzrokovale su i strah od nedostatka pitke vode. Iz Vodovoda tvrde da nema razloga za brigu.

"Naše stanovništvo se obično malo uspaniči kada vidi Vrbas da se zamuti, ovo nije prvo zamućenje Vrbasa, padne kiša-Vrbas se zamuti. Naše postrojenje za prečišćavanje vode je tako projektovano da uspješno savladava sve te mutnoće. Znači voda je ispravna, možete se obratiti Insitutu, tražiti od njih, inspekciji, tražiti od njih informacije. Dovoljan vam je dokaz što sam nasula sebi čašu vode iz česme, a znam tačno o čemu de radi", kaže Miljana Miljanović, direktor sektora kvaliteta vode i ekologije u Vodovod a.d. Banjaluka. 

Јača kiša postala alarm za Banjalučane - Mještani apeluju da se riješi višegodišnji problem

Јača kiša postala alarm za Banjalučane - Mještani apeluju da se riješi višegodišnji problem

Vodostaj Vrbasa i dalje je u porastu. Prema najavama meteorologa do stabilizacije vremena neće doći do 20. juna.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?