Prilika koja pruža mnogo

UKC zapošljava 50 maturanata Medicinske škole

  • Извор: АТВ
  • 11.05.2022. 19:21

Anđela će praksu u Medicinskoj školi zamijeniti radom u Kliničkom centru Republike Srpske. Nakon šestomjesečnog stažiranja koje slijedi odmah nakon mature, čeka je stalni radni odnos. I to ne samo nju, nego i još 49 njenih školskih drugara.

"Nama ovo mnogo znači, pogotovo što će zaposliti i neke druge smjerove, a posebno jer će prvi put biti plaćeno stažiranje i sada imamo opciju da se usavršavamo tih šest mjeseci", kaže Anđela Kovačević, laboratorijsko-sanitarni tehničar. 

Uz siguran posao, buduće medicinare uskoro čeka i moderna škola i to u okviru UKC-a. Tako će im na dohvat ruke biti najmodernija zdravstvena ustanova Republike Srpske, samim tim i kvalitetnija praksa.

"Mislim da je naša saradnja, škole i Kliničkog centra, na vrlo visokom nivou, a izgradnjom i adaptacijom Kliničkog centra naši učenici su dobili veći prostor, savremene svlačione, a da ne govorim o odjelima koji su sad na najvišem mogućem nivou", istakao je Mirko Jović, direktor Medicinske škole u Banjaluci.

Ovim potezom dobijaju obje strane, mladi medicinski tehničari posao, a Klinički centar školovan kadar koji im je neophodan. Mladi ljudi su dokaz da će naši građani uvijek imati dobru zdravstvenu zaštitu, kaže direktor UKC-a. 

"Ona djeca koja ne budu išla na fakultete, a budu željela da rade, biće rangirana i jedini uslov biće prosjek ocjena. Ovim želimo da motivišemo i nove generacije da još bolje uče, da imaju još bolje ocjene, da usvajaju nova znanja", izjavio je Vlado Đajić, direktor UKC-a Srpske. 

Kakva je praksa, ali i teorijska nastava ovih srednjoškolaca, uvjerio se Vlado Đajić. Obišao ih je povodom Međunarodnog dana medicinskim sestara. Odatle stiže poruka koja najbolje pokazuje njihov značaj – ako spasite jedan život vi ste heroj, ako spasite bezbroj onda ste medicinska sestra.