Tradicionalna akcija

Uručene nagrade najboljima u akciji "Biramo najuređenije"

  • 22.08.2018. 12:24

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić upriličio je svečani prijem za dobitnike nagrada za najuređenije dvorište, balkon i najuređenije školsko dvorište.

Zajednica etažnih vlasnika u Ulici Majke Jevrosime broj 8-9, u ovogodišnjoj akciji "Biramo najuređenije" proglašena je za najuređeniji prostor u stambenim zgradama na području Banjaluke. 

U kategoriji najuređenije dvorište nagrađeni su: Zdravko Guzijan u Ulici Đure Damjanovića 135, Biljana i Mirko Kondić, Ulica Đure Damjanovića 235 i Mladen Švraka Ramići bb. 

Najuređeniji balkon ima Mirko Agić iz Ulice Mlađe Ćusića. Pored plakete i zahvalnice, najuspješniji su nagrađeni i novčanom nagradom od po 600 konvertibilnih maraka. 

Prvi čovjek Banjaluke zahvalio se dobitnicima nagrada što čine grad ljepšim i poželio svim sugrađanima da slijede njihov dobar primjer.
 
"U pitanju je 16-ta po redu akcija. U svakom slučaju ovi ljudi su pokazali jedan ljepši dio našeg grada, koji bi trebalo da bude primjer svim ostalim, kako sa dosta ljubavi i ponešto sredstava može da se uredi okolina i mjesto u kojem živimo. Nastavljamo ovu akciju i u godinama koje dolaze jer svi zajedno želimo da naš grad izgleda ljepše. Time se banjaluka diči, što je grad zelenila, grad lijepe rijeke, dobrih i lijepih ljudi, a svi zajedno činimo taj grad", istakao je Radojičić.

 
Zdravko Guzijan dobitnik u kategoriji za najuređenije dvorište kaže da finansije jesu problem u današnje vrijeme, ali da to nije presudno. 

"Ima nešto što se može! Posadiš drvo, čekaš da izraste, zalivaš ga, obilaziš... Uložili smo svi zajedno, a ne toliko novca koliko ljubavi, i djeca, i unuci u naše dvorište u tome uživamo", istakao je Guzijan.