Za Dom zdravlja planirano 300.000

Usred epidemije u Banjaluci, gradski oci izdvajaju 180.000 KM za "Dajak pristanište"

  • 25.03.2021. 15:54

Pandemija virusa korona nije omela novu Gradsku upravu da se odluči na realizaciju 180.000 KM skupog poteza izgradnje "Dajak pristaništa", iako se, nažalost, u Banjaluci traži bolnički krevet više, a medicinari su već poodavno na izmaku snaga. U vrijeme kada ljudi umiru, nekome je palo na pamet da izdvoji ogromna sredstva za nešto, što je, u trenutnoj situaciji, potpuno nepotrebno.

Projekat izgradnje dajak pristaništa u Banjaluci kod plaže Abacija dogovoren je 9. marta 2020., a biće realizovan ove godine. Njime je planirana izgradnja pristaništa za dajak, stepeništa na obali Vrbasa, a pored bi se nalazio mali park sa klupama.

Projekat je dogovoren 9. marta prošle godine, ali je zbog svjetskog broj jedan problema - pandemije virusa korona, pao u drugi plan.

Međutim, gradonačelnik Draško Stanivuković ponosno ističe da su u budžetu planirana sredstva za pristanište.

"Zaista smo posvećeno radili da i prvo "dajak pristanište" se nalazi u ovom budžetu. Projekat je dugo čekao i opet je važan", rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Da se radi o ogromnom i bespotrebnom trošku, svjedoči i činjenica da je iz gradske kase planirano za Dom zdravlja Banjaluka tek nešto više od 300.000 KM. Šta je bitnije, ljudski životi ili sezonska zabava na Vrbasu, sami procijenite.

Mjesto za reklamnu naljepnicu na jednom od dajak čamaca našao je i caffe "Titanic", koji je, nezvanično, u vlasništvu odbornika u Skupštini Grada Banjaluka, Ivana Begića. Pomalo nezgodan naziv kafića da se reklamira na čamcu, jer je poznato kako je završio prekookeanski brod po kojem je kafić dobio ime.

Izgradnju "dajak pristaništa" dogovorili su predstavnici Dajak kluba Banja Luka i gradonačelnik.

Prije nekoliko dana, član/predstavnik Dajak kluba, Dragan Babić, dao je izjavu za jednu TV stanicu, u kojoj pominje da je u nekom narednom periodu u planu realizacija i drugog dijela plana koji uključuje i obezbjeđenje prostora u kojem bi se čuvali dajak čamci.

Babić obavlja funkciju šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice u GU Banjaluka.

Svako može imati hobi, ali Zakon o službenicima i namještenicima jedinica lokalne samouprave u tački 46. jasno kaže da službenik može obavljati dodatne aktivnosti koje se ne finasiraju iz budžeta jedinice lokalne samouprave, a u članu 47. je navedeno da je službenik dužan da neposednog rukovodioca u pisanoj formi obavijesti o svakom interesu koji može imati u vezi sa odlukom u čijem donošenju učestvuje, radi odlučivanja o njegovom izuzeću.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!