Odbornik u Skupštini grada

Vukčević: Sraman plakat Demofesta, očekujem reakciju organizatora

  • 04.07.2023. 13:17

Plakat za muzički festival Demofest na kojem je prikazana Bogorodica sa povezom na oku, predstavlja nedopustivo i sramotno vrijeđanje vjerujućih ljudi u Banjaluci i Republici Srpskoj i očekujem da organizatori najvećeg i najposjećenijeg muzičkog događaja povuku sporni plakat, poručio je odbornik Socijalističke partije u Skupštini grada Banjaluka Nikola Vukčević. On je naglasio da izuzetno poštuje činjenicu da je Demofest prerastao u veliki regionalni muzički događaj, te da ne razumije potrebu da se na jedan takav događaj baca mrlja izrugivanja bilo kojoj vjeri.

- Nije uopšte bitno o kojim i o čijim vjerskim obilježjima se radi, jednostavno je glupo i nepotrebno bez ikakve potrebe vrijeđati osjećanja vjernika pogotovo u sredinama koje su prošle građanski rat i velika stradanja. Mogu da razumijem umjetnički izražaj, ali u ovom slučaju mogu samo oštro da osudim ovaj potez i da apelujem na organizatore da povuku sporni plakat i upute izvinjenje građanima. Banjaluka i Republika Srpska nisu mjesta gdje se mogu vrijeđati i skrnaviti vjerska obilježja. Poštujem umjetničku slobodu, ali nekad jednostavno treba imati mjere, što ovdje definitivno nije bio slučaj. Poznato mi je da postoje društva u kojima je dozvoljeno spaljivati vjerske simbole i izrugivati se religijama, ali Banjaluka i Republika Srpska nisu takva mjesta i uvijek ćemo dići glas protiv izrugivanja bilo čijoj vjeri i vjernicima  - rekao je Vukčević.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.