Banjaluka

Žedni na vrućini, nadležni im poručuju da štede vodu

  • Извор: Независне
  • 26.07.2022. 08:26

Kriza s vodosnabdijevanjem u nekoliko banjalučkih mjesnih zajednica ne jenjava, te tako u Verićima već tri-četiri dana nemaju vodu, a ništa bolja situacija nije ni u Potkozarju i Dragočaju, žale se iz savjeta ovih MZ.

Kako ističu, tokom vikenda nisu imali ni kap vode.

Slaviša Vučkovac, predsjednik Savjeta MZ Verići, za "Nezavisne" ističe da gradsku vodu nemaju od petka te da se ne nazire rješenje ovog problema.

"Sreća pa imamo lokalnu vodu, gdje je redukcija uveče i ujutru, dok preko dana od deset do šest časova nemamo vodu. Gradske vode nemamo uopšte još od petka i tu definitivno nešto nije u redu", kaže Vučkovac.

Maja Karalić, predsjednica Savjeta MZ Potkozarje, kaže da vodu nisu imali od petka, ali da je juče ujutru stigla.

"Nismo imali ni kap vode, a u međuvremenu nam je 'Vodovod' poslao cisterne", kazala je Karalićeva te dodala da ne vidi dugoročno rješenje, niti im se nudi.

I u MZ Dragočaj isti problem, jer od petka nemaju vodu, zbog, kako navodi Daniel Dojčinović, zamjenik predsjednika Savjeta MZ Dragočaj, cijevi koja je pukla.    

"Pukla je cijev i na nekoliko mjesta voda curi. Protekla tri-četiri dana nije bilo vode, od juče ujutru se nakratko pojavila, ali je slab pritisak. Prijavljivali smo 'Vodovodu', ali niko se nije udostojio da dođe", rekao je Dojčinović za "Nezavisne".

Povodom vodosnabdijevanja, juče ujutru je zasjedao i Gradski štab za vanredne situacije, a čiji su zaključci da je najvažnija solidarnost, odnosno da se voda koristi samo u mjeri koliko je to nepohodno.

Vučkovac ističe da je nevjerovatan prijedlog Štaba o povećanju cijene vode ukoliko potroše više vode od prosjeka, jer nemaju šta da štede.

"Šta mi treba da hvatamo komšije, pa da vidimo ko krade, zaliva bašte? Više nema ni šta zalivati, sve bašte su pogorjele, osušilo se sve. Kako misle da štedimo nešto što do nas ne dolazi", žali se Vučkovac.

Redukcije vode u nekim naseljima

Iz "Vodovoda" su saopštili da je zbog izuzetno visokih temperatura u posljednjih nekoliko dana došlo do enormnog povećanja potrošnje vode, te da je u ponedjeljak odlučeno da se uvedu redukcije u isporuci vode u nekim dijelovima grada.

"Na gradskoj vodovodnoj mreži u mjesnim zajednicama Donja Piskavica i Potkozarje u periodu od 17 časova do osam časova idućeg jutra doći će do redukcije vode, te na lokalnim vodovodima u mjesnoj zajednici Kola – krakovi Šućuri i Mandići u periodu od 18 časova do 12 časova narednog dana kada će vodom biti opskrbljena mjesna zajednica Donja Kola", naveli su iz "Vodovoda".

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина