Саопштење

Амбасада Русије: Њемачка заоштрава унутрашњу политичку кризу у БиХ

  • Извор: АТВ
  • 06.02.2024. 18:03

Њемачки министра одбране Борис Писториус најавио је током боравка у Сарајеву "подршку напорима како би се спријечило да Русија доведе до додатне кризе” а из Амбасаде Руске Федерације у БиХ поручују да није Русија већ Њемачка та која заоштрава унутрашњу политичку кризу у БиХ, "првенствено посредством фигуре нелегитимног високог представника“.

"Уколико би Њемачка поштовала међународно право, а не дјеловала руководећи се озлоглашеним 'правилима на којима се темељи свијет', онда би учинила све што је могла да њен представник, како слиједи из Дејтонског мировног споразума, добије одобрење Савјета безбједности Уједињених нација“, навели су из Амбасаде.

У саопштењу се даље додаје да  Њемачка дестабилизује Балкан подржавајући тзв. самопроглашено Косово кршећи Резолуцију 1244 Савјета безбједности УН-а. 

"И најзад, Њемачка дестабилизује Европу бескрупулозно подржавајући неонацистички режим у Кијеву, који се укаљао нељудским злочинима над цивилима, не штедећи чак ни своје сународнике“, наведено је у саопштењу Амбасаде.

Што се тиче Русије, она, додају у саопштењу, као један од гараната Дејтонског мировног споразума, залаже се за развој дијалога у БиХ, "разраду консензусних договора, као и за јачање свестраних веза са пријатељским народима БиХ“.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:40 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)

  • 00:40 Ноћни програм

    Ноћни програм