Бањалука

Америчка "демократија" против Изборног закона Српске

  • Извор: АТВ
  • 13.04.2024. 19:15

Америчка амбасада у БиХ поново се позабавила туђим послом. Пријете због Изборног закона Републике Српске, мијешају се и причају о кршењу демократије и Устава БиХ.

Када то потпише Мајкл Марфи, звучи и више него лицемјерно. И птице на грани већ знају како су "демократски" санкционисали наш медиј, ударили на слободу говора и упропастили готово сваки договор у БиХ.

Шта год писао Марфи, Српска ће на изборе по својим Законима.

"Ко прича о сецесионизму?! Да ли је сецесионизам позивање на поштовање Устава и Дејтона, те на унутрашњи договор без уплитања странаца? Господо, то је суверена и одговорна политика, а не сецесионизам. Заиста не знам са којим правом Амбасада САД може да говори о изборном процесу у БиХ. Ко им је дао мандат да се уплићу у унутрашња питања у БиХ?", пита Сташа Кошарац, замјеник предсједавајућег СМ БиХ.

Није Марфију антиуставно када Законе у БиХ намеће нелегални Кристијан Шмит. Таквим потезима аплаудирају у Америчкој амбасади. Зна се ко усваја законе, а то сигурно није канцеларија у којој ради неки странац. 

"Ко год чита тај Дејтон о којем говори Амричка амбасада види у Анексу 4 у Уставу гдје год се спомиње изборни закон који треба донијети Парламентарна скупштина говори се искључиво о избору чланова Предсједништва БиХ и посланика у Парламентарној скупштини БиХ", каже посланик Срђан Мазалица.

Република Српска није имала избора. На нелегално наметање Кристијана Шмита, одговорено је усвајањем Нацрта изборног закона Републике Српске. Шмит је све добро планирао, али је изгледа потцијенио власти Српске.

"Он је намјерно тражио што мањи временски период гдје ми можемо да одговоримо и намјерно нас увео у цајхнот, јер зна да наша Републичка комисија не располаже тим ресурсима којим располаже ЦИК за провођење избора, а то су просторне, кадровске.. Али то је посао Владе Републике Српске да им обезбиједи услове", поручује предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

Због свега што ради Шмит, БиХ је дјелимично слободна земља. То чак кажу и у невладиној организацији за људска права из Вашингтона. Чак су и они осудили наметања Кристијана Шмита.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок