ATV

Министар финансија

Амиџић: Властити приходи институција БиХ треба да расту наредне године

 • Извор: СРНА
 • 23.11.2023. 12:03

Министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић рекао је данас да би, према предложеном буџету за 2024. годину, властити приходи заједничких институција БиХ требало да расту са 152 на 182 милиона КМ.

Амиџић је навео да је за функционисање заједничких институција од ентитета планирано укупно милијарду и 150 милиона КМ, те упитао има ли краја повећању ових издвајања ентитета за функционисање институција на нивоу БиХ.

"Са 750 на 780 милиона КМ, па са 780 на 865,5, да би у 2023. години било милијарду и 20 милиона КМ", појаснио је Амиџић.

Према његовим ријечима, структура буџета институција БиХ је потрошачка, наводећи да се у овогодишњем буџету 963 милиона КМ потроши на плате и примања, 200 милиона на материјалне трошкове, а свега 90 милиона на вишегодишња и једногодишња капитална улагања.


Познат идентитет ухапшених за кријумчарење 130 килограма дроге

Познат идентитет ухапшених за кријумчарење 130 килограма дроге

Одговарајући на питање делегата Дома народа Желимира Нешковића на који начин је дошло до дефицита од 37 милиона КМ у буџету институција БиХ у овој години, Амиџић је рекао да се тај дефицит односи на 2024. годину.

Говорећи о потенцијалном привременом финансирању за наредну годину, Амиџић је навео да привремено финансирање није питање за Министарство финансија и трезора, већ за све кориснике буџета који нису хтјели да се понашају рационалније.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:15 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.