Акција ”Транзит”

Познат идентитет ухапшених за кријумчарење 130 килограма дроге

Слободан Радоња звани Пух и Владимир Стевановић звани Манчо ухапшени су у акцији "Транзит", коју је СИПА спровела у Источном Сарајеву, сазнаје АТВ.

Акција је спроведена на основу обавјештајних података прикупљених анализом криптованих апликација ”Скај” и ”Аном”.

Како је раније саопштено из СИПА ухапшене особе су осумњичене за кријумчарење више од 130 килограма наркотика из држава региона у БиХ, односно за организовани криминал и неовлаштен промет дрогом. 

”За ухапшене постоји основ сумње да су на подручје БиХ из Црне Горе, Србије и Словеније транспортовали већу количину дроге и то око 121 килограм канабиса, килограм кокаина, више од два килограма хероина, пет килограма прекурсора за увећање масе хероина. Све је рађено у циљу стицања велике материјалне користи”, саопштено је из СИПА.

СИПА ухапсила двојицу осумњичених за кријумчарење 130 килограма дроге

СИПА ухапсила двојицу осумњичених за кријумчарење 130 килограма дроге

У оквиру акције, по налогу Суда и Тужилаштва БиХ, извршени су претреси на пет локација у становима и другим просторијама које су осумњичени користили. Осумњичени су након криминалистичке обраде предати у надлежност Тужилаштва БиХ.

Радоња и Стевановић и раније су пролазили кроз полицијске евиденције и оперативно су довођени у везу са злоупотребама наркотика.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм