Analitičar

Anđelković: Šmit najbolje dokazuje da je cilj uništenje Srpske

  • Извор: СРНА
  • 14.09.2023. 15:15

Analitičar Dragomir Anđelković rekao je da je faktor destabilizacije BiH Kristijan Šmit jer ruši Dejtonski sporazum, a ne oni koji taj sporazum brane.

Anđelković je rekao Srni da Šmit najnovijim netačnim tvrdnjama, prije svega, o imovini, direktno pokazuje da ne poštuje Dejtonski mirovni sporazum, čime ugrožava bezbjednosti i opstanak BiH.

On je ukazao da Dejtonski sporazum jasno reguliše pitanje imovine koja ne pripada BiH već entitetima.

Anđelković je istakao da bi Šmit, kada govori o Dejtonskom mirovnom sporazumu, trebalo da ima u vidu da su ga njegovi prethodnici već ozbiljno narušili otimanjem ingerencija od entiteta, od vojske, bezbjednosti i dijela finansija.


Lutka s likom Erdogana zapaljena ispred Švedskog Parlamenta

Lutka s likom Erdogana zapaljena ispred Švedskog Parlamenta

"Ljudi kao što je Šmit ugrožavaju bezbednost i opstanak BiH, jer ruše mirovni sporazum. Da su narodi BiH o svemu mogli da se sporazumeju pre sukoba, ne bi ni bilo mirovnog sporazuma", rekao je Anđelković.

On je naglasio da je mirovni sporazum kompromis, te da sada Šmit i drugi zapadni faktori "ruše taj kompromis s ciljem realizacije ratnih ciljeva jedne strane, odnosno bosansko-hercegovačkih muslimana".

Prema riječima Anđelkovića, ako neko ruši mirovni sporazum da bi nametnuo rješenja koja su protivustavna i protiv mirovnog sporazuma radi jedne strane, on je faktor destabilizacije BiH, a ne oni koji brane kompromis postignut 1995. godine.

"Ceo iskaz Šmita dat za `N1` je iskaz lažova koji sopstvene zloupotrebe proba da sakrije visokoparnim rečima i frazama. Ali građani Republike Srpske dobro shvataju o čemu se radi i naći će načina da se tome suprotstave kao što će to raditi i zvanične strukture Republike Srpske", rekao je Anđelković.


Dodik uputio otvoreno pismo Šmitu

Dodik uputio otvoreno pismo Šmitu

On je naglasio da Republika Srpska neće postojati, ako popusti.

"Šmit najbolje dokazuje da je cilj uništenje Republike Srpske. Kome smeta Dan državnosti, tome smeta i Republika Srpska. Ako neko otima Republici Srpskoj i njenom narodu 9. januar, taj želi da uništi Republiku Srpsku", zaključio je Anđelković.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.