Stokholm

Lutka s likom Erdogana zapaljena ispred Švedskog Parlamenta

  • Извор: СРНА
  • 14.09.2023. 15:13

Lutka u obliku turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana zapaljena je ispred švedskog Parlamenta bez ikakve intervencije lokalne policije, dok Stokholm čeka odobrenje Ankare za prijem u NATO, piše danas turski list "Jeni safak".

Prošle nedjelje je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao da se nada da će proces pristupanja Švedske NATO-u krenuti dalje nakon ponovne sjednice turskog parlamenta u oktobru. Izvor u turskoj administraciji kasnije je za "Sputnjik" rekao da bi svaki pritisak na Ankaru po ovom pitanju bio beskoristan.

Članovi Radničke partije Kurdistana (PKK), koju Ankara smatra terorističkom organizacijom, okupili su se ispred švedskog parlamenta u glavnom gradu Stokholmu i zapalili lutku u obliku Erdogana, navodi list, dodajući da su demonstranti nosili i transparent sa natpisom da su dobili dozvolu za organizovanje demonstracija 30. septembra u znak protesta zbog ulaska Švedske u NATO.


Bocan-Haračenko: Očuvanje Srpske zadatak broj jedan, rušenje Dejtona đavolja rabota

Bocan-Haračenko: Očuvanje Srpske zadatak broj jedan, rušenje Dejtona đavolja rabota

List podsjeća da su članovi PKK okačili lutku za noge o stub u centru Stokholma i postavili video-snimak na društvenim mrežama.

Erdogan je u junu rekao Stoltenbergu da promjene u švedskom zakonu o terorizmu nisu dovoljne da Ankara odobri njenu aplikaciju za NATO sve dok pristalice PKK mogu slobodno da demonstriraju u Švedskoj. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)