Историчар

Антић: Добро је што ће се у Њујорку чути како се Бошњацима помаже да руше Устав БиХ

  • Извор: СРНА
  • 30.04.2024. 14:54

Добро је што ће на сједници Савјета безбједности УН говорити српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, јер ће то бити прилика да се укаже да су већ трећи пут – два пута са тужбом за геноцид, а сада и са резолуцијом, Њемачка и њени савезници помогли Бошњацима да сруше Устав БиХ, рекао је Срни историчар Чедомир Антић.

"То су учинили само да би постигли да у грађанском рату једну страну прикажу као ђаволе и демоне, а другу страну, макар то били касапи, какав је Насер Орић, представе као анђеле и жртве саме по себи", каже Антић.

Он истиче да је у изузетно добро што читав концепт који оличава Њемачка и то крило НАТО-а није успио одмах да постигне то што је желио са резолуцијом о Сребреници.


Бањалука: Депонија већ у подне, рјешења ни на видику

Бањалука: Депонија већ у подне, рјешења ни на видику

"С једне стране, неспремност других великих сила да се са тим сагласе, непотпуна подршка САД, које су наравно уз њих, али видимо уочљиво је да их нема у првом реду, учинили су да дође до тог одгађања које је више него симболично", каже Антић.

Он указује да, по свему судећи, западне силе окупљене око НАТО-а имају већину за ову резолуцију, али су расправом и одгађањем гласања, као и сједницом Савјета безбједности УН о БиХ, доведене у позицију да "морају да објасне", а у извјесној мјери јасно је да њихов фронт није цјеловит.

"Не само због неискрене и непотпуне подршке Вашингтона, већ и зато што је извесно да Израелу међу јеврејском јавности, посебно оној стручној посвећеној проучавању Холокауста, постоји велика сумња у све што се ради – а то је потреба да се политизују ратни злочини и послуже као врста алата да се прикрије велики злочин у Гази, и за то да се укину права целом једном народу – а то је српски народ", сматра Антић.


Додик: Српски народ неће допустити да нама управља Њемачка

Додик: Српски народ неће допустити да нама управља Њемачка

Антић истиче да је јако добро што се показало да је српски народ јединствен и наглашава да је српско јединство исказано у Србији, Републици Српској и Црној Гори јако непријатна информација за оне који су одлучили да наставе ратове из деведесетих година и који никада нису прекидали, напомињући да ту прије свега мисли на Њемачку, одређене кругове у Британији па и на САД.

"Шта год се догодило, мислим да они који су ово започели нису успјели и мораће, ако буду жељели да укину Републику Српску и распарчају Србију, то да ураде онако како нису успјели прошли пут", закључује Антић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: