Savjetnik srpskog člana Predsjendištva

Aulić: Bećirovićevo kmečanje je nezrelo

  • Извор: СРНА
  • 14.06.2023. 19:29

Savjetnik srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva Saša Aulić izjavio je Srni da je javno kmečanje Denisa Bećirovića politički nezrelo, čak pomalo i otužno.

Reagujući na Bećirovićev poziv Kristijanu Šmitu da sankcioniše odgovorne za, kako kaže, "antidejtonske poteze", kao i poziv zemljama EU da hitno razmotre set dodatnih sankcija protiv rukovodstva Srpske, Aulić je rekao da njegovo pozivanje stranaca i OHR-a da intervenišu protiv zvaničnika Srpske nije nikakva novost, već ustaljena praksa političkog Sarajeva.

"Ona je odraz potpune nemoći i svjedoči o besmislu fraza o tobože suverenoj BiH, u kojoj bošnjački političari moljakaju strance da intervenišu, umjesto da sa predstavnicima drugih naroda vode dijalog o budućnosti BiH", istakao je Aulić.


Dodik: Republika Srpska je starija od Ustavnog suda

Dodik: Republika Srpska je starija od Ustavnog suda

On je rekao da se zaista postavlja pitanje smisla njegove političke egzistencije, jer ako je uporno moljakanje stranaca da urade nešto vrhunac političkog programa i vizije, onda to jednako bezuspješno može raditi svaka punoljetna osoba u FBiH.

Komentarišući Bećirovićevu izjavu da je Ustavni sud BiH stariji 31 godinu od, kako je rekao, "manjeg bh. entiteta", Aulić je naglasio da Republika Srpska postoji od 9. januara 1992, a BiH je, baš kao i njen Ustavni sud, sastavljena 1995. na osnovu Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Sve druge kvaziistorijske teorije, kao i nazivanje Srpske `manjim entitetom` dio su Bećirovićeve imaginacije i nespremnosti da se prihvate ustavna i politička realnost onakve kakve jesu", naglasio je Aulić.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.