Miroslav Vujičić

"Bećirović apelacijom nastoji da prikupi političke poene"

  • Извор: СРНА
  • 22.02.2023. 15:21

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić ocijenio je da zahtjev člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića za ocjenu ustavnosti Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti predstavlja njegov dodatni potez za komplikovanje odnosa u BiH.

"Sve što je bitno za Republiku Srpsku i funkcionisanje njenih institucija zakonski je uokvirila Narodna skupština Srpske", rekao je Vujičić Srni.

On je ocijenio da Bećirović svojim zahtjevom za ocjenu ustavnosti nastoji prikupiti političke poene u svom biračkom tijelu.

"Mi nikada nećemo dozvoliti da pređe na državni nivo imovina koja je dejtonskim ustavom definisana da pripada entitetu", istakao je Vujičić i dodao da će sve ono što je potrebno za funkcionisanje Republike Srpske biti uknjiženo na nju.

U slučaju da Ustavni sud BiH u kome, podsjetio je, sjede Albanac i Njemica, donese odluku u skladu sa Bećirovićevim zahtjevima, Vujičić je rekao da će Narodna skupština vjerovatno donijeti novi zakon koji definiše imovinu Republike Srpske.

Bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović podnio je Ustavnom sudu BiH zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske 28. decembra prošle godine.

Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske nije prihvatilo zahtjev Bošnjaka za utvrđivanje povrede vitalnog nacionalnog interesa u ovom zakonu.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм