Tema dana

"Bećirović dosljedan u lažima"

  • Извор: АТВ
  • 12.05.2023. 19:08

"Pojam lidera je misaona imenica za Denisa Bećirovića'', ''Barem je dosljedan u lažima'', ''Bećirović je prijetnja, ali po zdrav razum''. Ovo su samo neke od poruka iz Republike Srpske na ono što je bošnjački član Predsjedništva BiH rekao u Zagrebu tokom zvanične posjete Hrvatskoj.

I prije odlaska tamo, pobrinuo se da napravi diplomatski skandal jer je tražio da na tim sastancima ne prisustvuje ambasador BiH u Hrvatskoj, Aleksandar Vranješ, već diplomata u Ambasadi BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Uz taj skandal, i skandalozne izjave kada je došao, jer se obrušio na Republiku Srpsku.

Nije mogao bez Milorada Dodika o kome, izgleda, najviše priča gdje god se nalazi.

Malo o međusobnim odnosima BiH i Hrvatske, malo o jačanju tih veza, mnogo više o tome kako BiH ide u NATO što nije istina, a najviše, dakle, o Republici Srpskoj i njenom predsjedniku. 

"Ja ne krijem činjenicu da mi u BiH, nažalost, imamo jednog političara koji se transformisao iz političke u sigurnosnu prijetnju. Riječ je o predsjedniku bh. entiteta Miloradu Dodiku. On mora biti zaustavljen u svojoj antidejtonskoj i antiustavnoj politici. Vrijeme je da to shvate svi i u BiH i izvan BiH. Bolje je da se to prevenira nego da bude većih problema, i unutar BiH i unutar regije", kaže Bećirović.

Onaj kod koga je Bećirović došao, saslušao je šta je imao da kaže, a onda se baš i nije složio sa onim što je rekao.

Prijetnje o kojima je govorio Bećirović, Zoran Milanović ne vidi. Vidi Dodika kao legitimnog sagovornika. 

"Pitali ste za Dodika. Ko da bude sagovornik ako ne onaj ko je legitiman predstavnik tog naroda, jednog od tri konstitutivna naroda u BiH. Ako pođemo od toga da je sagovornik neophodna kategorija, tu nema nikakvog afektivnog odnosa. Pa gdje da ga tražim? U Moldaviji? Pa tamo nema Srba", ističe Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske.

Denis Bećirović jednako laže u Briselu, SAD, Sarajevu ili Zagrebu, pa se može reći da je u lažima bar dosljedan, odgovara predsjednik Republike Srpske.

Priče o bezbjednosnim prijetnjama su priče za malu djecu koje Bećirović, nažalost, priča na važnim mjestima, iako je u pitanju njegov lični stav, baziran ni na čemu, kaže Milorad Dodik.

Prema njegovom mišljenju, Bećirovićeva politika je ta koja mora biti poražena i zaustavljena.

"Ja sam za njega monstrum, to je tačno. U mozgovima takvih kao on, ne može ništa drugo da proizađe. Vidi se i krah BiH. Predsjedništvo više ni ne putuje zajedno. To govori da je to raspao sistem i da tu nema ništa. On je juče tamo bio kao predstavnik muslimana i on je biran od muslimana, ne može da govori u ime Srba. On u Srbima vidi neprijatelja, pošto sam ja predsjednik Republike, u meni vidi najvećeg neprijatelja. Komandant Altee, rekao je da u BiH nema prijetnje. Ne želim da se pravdam. To je nešto sklepano u mozgu tog čovjeka koji misli da je biranjem od strane muslimana, da može biti nadređen svima, naravno da neće, vidjeće da će biti neuspješan na kraju mandata", poručio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Djelovanje i postupci bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića najviše štete BiH, kaže predsjednik Vlade Republike Srpske. Radovan Višković kaže da mu uopšte nije jasno ponašanje bošnjačkog člana Predsjednišva BiH. 

"On je izgubljen u prostoru i vremenu. Bećirović ako je izabran kao bošnjački član Predsjedništva, valjda bi trebao da se potrudi da napravi nešto dobro za građane koji žive u BiH. Ako je biran u Predsjedništvo da bi samo opstruisao projekte, iznosio klevete i laži na račun nekoga, bez koga ne možete donositi odluke u BiH, onda je i sam protiv svoje države. A kune se, puna su mu usta BiH, a ono što radi i čini je protiv BiH. Ja to ne razumijem, ja to ne mogu ni kao čovjek ni kao građaninm ove zemlje da razumijem. Zašto su loši momci predstavnici institucija Republike Srpske, oni koji žele da poštuju Ustav zemlje u kojoj žive, a navodno dobri, kooperativni, podobni, oni koji ruše Ustav? Svugdje na svijetu ti koje ruše Ustav bi završili u zatvorima i bili sankcionisani", ističe Radovan Višković, predsjednik Vlade Srpske.

Pojam lidera je misaona imenica za Denisa Bećirovića. 

Da ima bar malo časti i samosvijesti, i da zna šta znači biti lider jednog naroda u pravom smislu te riječi, nikada ne bi pomenuo ime Milorada Dodika, kojem 20 godina građani daju bezrezervnu podršku i koji je istinski lider srpskog naroda.

Jedina prijetnja miru i stabilnosti BiH i regiona upravo su Denis Bećirović i njegove militantne ideje koje je počeo zastupati nakon izbora za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, još jedan je od poruka iz Republike Srpske.

Za Denisa Šulića, člana Glavnog odbora SNSD-a nemadileme da je Bećirović postao produžena ruka poraženih snaga na izborima predvođenih SDA i sve radi s ciljem urušavanja kakvog-takvog dogovora postignutog nakon izbora.


  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)