Član Predsjedništva

Bećirović ponovo traži sankcije za Dodika

  • Извор: АТВ
  • 28.07.2023. 19:10

Umjesto da rješava probleme naroda koji ga je izabrao, Denis Bećirović piše knjigu o Republici Srpskoj. Po ko zna koji put moli strance da sankcionišu Milorada Dodika i kad god to radi priča neistine.

Ovaj put se žalio šefu delegacije EU u BiH, Johanu Satleru. Zakukao je o rušenju ustavnopravnog poretka u BiH. 

„Međunarodna zajednica ne smije dozvoliti da Dodik kupovinom vremena i taktičkim potezima skretanja pažnje sa udara na ustavni poredak uruši instituciju OHR-a i Ustavnog suda BiH, jer bi to bio uvod u stanje anarhije s nesagledivim posljedicama“, rekao je Denis Bećirović, bošnjački član Predsjedništva BiH.

Košarac: Osim ogovaranja Dodika, Bećirović ništa drugo ne radi

Košarac: Osim ogovaranja Dodika, Bećirović ništa drugo ne radi

Ustav BiH jedino krše u drugom enititetu, poruka je iz SNSD-a. Na primjer, krše ga tako što još nisu imenovali Ministra finansija u Savjetu ministara. Bećiroviću poručuju da je šampion populizma, i da je jedino što radi ogovaranje Dodika. 

„Njegovo stalno pozivanje na sankcije Miloradu Dodiku jasno potvrđuje da je on zapravo opsjednut likom i djelom Milorada Dodika ali to nikako ne znači da čak i kada bi stranci uslišili njegove molbe, ne znači da će on biti niti viši, niti pametniji, niti ljepši od onog što je danas. A sigurno neće biti ni pametniji, jer po ovim potezima koje sada radi, jasno je da nema pretjeranu razvijenu ni političku inteligenciju“, kaže Sanja Vulić, šef kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH.

Ponašanje Bećirovića je antisrpsko, zaključuju i politički analitičari. U tome mu pomažu i strani mentori. 

"Ne mora Crnadak ni podržati veto, poslanici neće dozvoliti da Bećirović dijeli lekcije"

„Cjelokupnu svoju nacionalnu misao kao i nacionalne politike zasnivaju na onome što je antisrpsko. A ne probošnjačko da se na bilo koji način bave svojim, da uzdižu svoj dio kulture, religije ili bilo čega drugog. Denis Bećirović ide i poziva na sankcije.A kao jedan od članova Predsjedništva bi trebalo da poziva na saradnju, trebao bi da poziva na izgradnju ove države“, smatra Filip Matić, politički analitičar.  

Od kada je ušao u zgradu Predsjedništva BiH Denis Bećirović uglavnom samo kuka na Republiku Srpsku. Sankcije je tražio i na skoro svakom službenom putovanju. Za to koristi i strane medije. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)