Ministar finansija

Bevanda potpisao ugovor sa EBRD: BiH zajam od 23,5 miliona evra

  • Извор: СРНА
  • 12.04.2022. 14:49

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara BiH Vjekoslav Bevanda i direktor Kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuela Nesl potpisali su danas dva ugovora o zajmu ukupne vrijednosti 23,5 miliona evra.

Od 23,5 miliona evra, 6,5 milona namijenjeno je za poboljšanje vodosnabdijevanja u Brčko distriktu, a 17 miliona evra za nabavku pet tramvaja i izgradnju zgrade centra za upravljanje saobraćajom u Sarajevu, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora u Savjetu ministra.

Bevanda je rekao da su ovi ugovori posebno značajni za stanovništvo Brčko distrikta i Sarajeva, te da su oba projekta značajna i s aspekta zaštite okoline i poboljšanja uslova života stanovništva u BiH.

"Zadovoljan sam nastavkom saradnje s EBRD-om i aktiviranjem novih projekata koji direktno utiču na kvalitet života stanovnika. Očekujem da će lokalne vlasti u Brčko distriktu i Sarajevu ispuniti sve što je do njih da se projekti realizuju u roku od tri godine kako je ugovorima predviđeno", rekao je Bevanda.

Potpisivanju su prisustvovali i potpresjednik EBRD-a Mark Bovman i direktor Konstituence EBRD-a Lenard Trepel. 


  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.