Предсједништво БиХ:

Биће покренут поступку о заједничким локацијама на граничном прелазу Рача – Сремска Рача

  • Извор: АТВ
  • 21.02.2024. 18:49

Предсједништво БиХ данас је одржало 11. редовну сједницу на којој је, између осталог, донесена одлука о покретању поступака за вођење преговора ради закључивања Споразума о измјенама и допунама споразума између Савјета министара БиХ и Владе Србије о граничним пријелазима и Анекса споразума између Савјета министара БиХ и Владе Србије о заједничким локацијама на граничним прелазима за заједничку локацију на граничном прелазу Рача – Сремска Рача.

Предсједништво је задужило Савјет министара да, у року од шест мјесеци, у сарадњи са надлежним агенцијама и другим надлежним институцијама припреми и достави на усвајање Предсједништву нову Безбједносну политику БиХ.

Предсједништво је примило к знању Информацију Министарства иностраних послова БиХ у вези са објавом текста Исправке уговора између БиХ и Републике Србије и Црне Горе о избјегавању двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак и имовину.

Примљена је к знању и Информација Министарства спољне трговине и економских односа БиХ о провођењу билатералних споразума о унапријеђењу и заштити инвестиција које је закључила БиХ.

Предсједништво БиХ је примило к знању Информацију о провођењу Анекса Д Споразума о питањима сукцесије бивше СФРЈ и задужило Савјет министара БиХ да у року од 6 мјесеци достави цјеловит извјештај о провођењу Уговора о питањима сукцесије са приједлозима мјера.

Предсједништво БиХ је прихватило Споразум између Босне и Херцеговине и Владе Републике Италије о економској сарадњи, Споразум о гранту-Грант Инвестиционог оквира за Западни Балкан (WBIF) - Kофинансирање Програма интегрисаног развоја коридора Саве и Дрине примјеном вишефазног програмског приступа између Босне и Херцеговине и Међународне банке за обнову и развој и Међународне асоцијације за развој у функцији водеће финансијске институције за Инвестициони оквир за Западни Балкан.

Прихваћен је и Амандман број 3 на Уговор о финансирању склопљен између Босне и Херцеговине („Зајмопримац“), Републике Српске и Европске инвестицијске банке („Банка“) - „Уговор о финансирању“- Пројекат Болнице у РС/Б Меморандум о разумијевању и сарадњи у области младих између Савјета министара БиХ и Владе Републике Турске.

Предсједништво БиХ је усвојило Извјештај о досадашњим активностима у вези разграничења између БиХ и Хрватске.

Предсједништво БиХ је примило к знању Информацију о провођењу Плана мјера и активности за ефикасно управљање мигрантском кризом у Босни и Херцеговини закључно са 30.6. 2023. године, Информацију Министарства безбједности БиХ о стању у области миграција у Босни и Херцеговини за првих девет мјесеци 2023. године те Информацију о плану конкретних мјера за ублажавање мигрантске кризе у Босни и Херцеговини.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.