Специјалиста за тероризам

Бјеговић: Изјаве званичника ИЗ алармантне за комплетан систем европске безбједности

  • Извор: АТВ
  • 12.12.2023. 20:29

Мирослав Бјеговић, специјалиста за тероризам и организовани криминал, рекао је да су изјаве представника Исламске заједнице у БиХ, које су се недавно чуле у Немили код Зенице, ратнохушкачке изјавама које не воде бољој, сигурнијој будућности на овим просторима, првенствено на самом простору БиХ.

Ако се боље запитамо и погледамо ко пласира такве изјаве, онда можемо да увидимо да се управо ради о људима који су за вријеме ратних збивања  провели један дио времена у најозлоглашенијим јединицама Армије БиХ, познатој 7. бригади, у чијем се саставу налази озлоглашени одред Ел муџахедин, који је починио највећа звјерства и злочине над српским народом, рекао је Бјеговић у Теми дана АТВ-а.

„Ти људи који су прошли једну такву ситуацију, наставили су негдје и даље са својим радом можда у неким другим условима, али оно што нас мало запрепашћује да су дијелови Исламске заједнице, оног радикалног дијела, за који сам сигуран да није сагласан бошњачки народ. јер више ником није стало до неког новог крвавог пира, до нових сукоба“, истакао је он.

Наравно да велики удио у свему овоме има и политика, каже Бјеговић, наводећи да је један дио радикалне Исламске заједнице у БиХ везан за странку СДА. Подсјетио је да је прије неколико дана један од бивших команданата ових озлоглашених јединица рекао како су они спремни да ратују на страни Хамаса. 

„Такве изјаве свих тих званичника су мало алармантне за комплетан систем европске безбједности, јер је познато колико у том подручју, нарочито Унско-санском кантону, имамо читава муџахединска насеља која се увијек спремна за оне њихове идеале, да се укључе у рат“, поручио је Бјеговић.

Гостовање Мирослава Бјеговића у Теми дана АТВ-а можете погледати у видео прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)