Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH

Broćeta: Borenović nije kompetentan da komentariše položaj Srba u FBiH

  • Извор: СРНА
  • 14.02.2022. 12:29

Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/ Goran Broćeta ocijenio je da lider PDP-a Branislav Borenović nije kompetentan da komentariše situaciju u Drvaru i položaj srpskih povratnika u FBiH jer im "nikada nije pomogao iako je bio u mogućnosti".

"Svi veoma dobro znamo da ni on, ni njegova partija dok su bili vlast, kako u Republici Srpskoj, tako i u zajedničkim institucijama BiH, nisu za povratničke opštine odobrili nijednu konvertibilnu marku, pogotovo nisu realizovali bilo kakav infrastrukturni ili neki drugi projekat", rekao je Broćeta Srni.

On je naveo da Borenovićevo pozivanje građana Drvara koga da podrže na predstojećem referendumu "nije ništa drugo osim licemjerstvo i politikantstvo", navodeći da oni veoma dobro znaju ko i koliko pomaže Srbima povratnicima, ne samo u Drvaru nego u cijeloj Federaciji.

"Da smo čekali pomoć vas i vaših kolega, odavno bismo otišli u istoriju", poručio je Broćeta.

Borenović se prije nekoliko dana u Banjaluci sastao sa predsjednikom Srpske napredne stranke FBiH Duškom Radunom i odbornicima iz Drvara, Glamoča, Grahova i Drinića, a tu priliku je iskoristio da kaže kako treba da bude potvrđena odluka o opozivu načelnici Drvara Dušici Runić.

Broćeta je naglasio da građani Drvara veoma dobro znaju ko stoji iza "kvazi-političara" i "predstavnika srpskog naroda" koje je Borenović ugostio nedavno u Banjaluci,

"To će vam najbolje oni reći na predstojećem referendumu, kada će ogromnom većinom ponovo pružiti podršku Runićevoj i odgovornoj politici koju vodi SNSD prema svom narodu u kontinuitetu, a ne od kampanje do kampanje", poručio je Broćeta.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.