Poglavar Islamske zajednice

Brojne reakcije na sramne izjave Huseina Kavazovića

  • Извор: АТВ
  • 30.07.2023. 19:05

„Bošnjaci se neće predati, boriće se i izboriće ono što im pripada, a to je svaki pedalj ove zemlje“ - riječi su to Huseina Kavazovića, poglavara Islamske vjerske zajednice u BiH.

Da izjave prvog čovjeka Islamske zajednice podliježu krivičnoj odgovornosti, poručuje Goran Šehovac. Kaže, Bošnjake niko ne napada, pa se nemaju od čega braniti. Njima se, kaže, neprijatelji pričinjavaju.

„Ako on kaže da nemaju slobode u BiH, ja bih samo postavio jasno pitanje: Koliko se Srba vratilo u FBiH, a koliko se Bošnjaka ili muslimana vratilo u Republici Srpskoj i ko dira ijednog bošnjaka u Republici Srpskoj? Ja imam dosta drugova Bošnjaka i Hrvata. To mogu reći kao predsjednik boračke i ponosan sam na to i svi su slobodni i dobrodošli u Republiku Srpsku“, rekao je Goran Šehovac, predsjednik Skupštine opštinske organizacije „Ilidžanski borac“.

Dok SPC poziva na mir, toleranciju, nediskriminaciju, Islamska vjerska zajednica baštini politiku iz ’90-ih. Takve poruke treba da budu istražene i sankcionisane - smatraju srpski poslanici u bh. parlamentu.

"U svakoj pravnoj zemlji Kavazović bi krivično odgovarao"

„Nažalost, kontinuitet ponašanja i, nažalost, jedna vrsta indoktrinacije muslimanskih vjernika, koji su sutra, poslije takvih poruka, spremni da čak i učine nešto potencijalno svom komšiji ili svom susjedu, koji je druge nacionalnosti, koji je srpske nacionalnosti, uslijed takvih poruka koje dolaze od strane vjerskog poglavara“, smatra Milorad Kojić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Ovakva izjava je dokaz da se konstantno izražava netrpeljivost i mržnja prema svemu onome što je srpsko, kaže gradonačelnik Istočnog Sarajeva. Ljubiša Ćosić poručuje Kavazoviću da nema potrebe da šalje ovakvu poruku, jer su, kako kaže, svi pedlji ove zemlje natopljeni srpskom krvlju zarad oslobođenja od agresora.

Košarac: Kavazović da izađe iz uloge radikalnog jurišnika SDA

Košarac: Kavazović da izađe iz uloge radikalnog jurišnika SDA

"BiH je zajedno sa Republikom Srpskom i Federacijom BiH vijekovna srpska zemlja, kao što je i zemlja onih koji su živjeli na ovom području, ali je dominantno srpska zemlja. O tome govore istorijski podaci, o tome govori broj stanovnika", izjavio je Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.

Kavazović je i početkom godine pozivao da se BiH brani oružjem. Ni taj poziv na rat nikoga nije čudio, jer je ovaj predstavnik vjerske zajednice i ranije davao izjave u kojima je Srbe pokušavao da ponizi. Njegovim stopama krenuo je i imam iz Kozarca koji je  pravoslavnu crkvu nazvao sektom. Za ovakve ispade nema osude ni poilitičara drugog entiteta, a još manje  međunarodne zajednice.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?