Delegat u Domu naroda

Bursać: Napadi u FBiH plod mržnje prema Srbima

  • Извор: СРНА
  • 25.05.2023. 12:03

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je Srni, povodom napada huligana na sportiste iz Bijeljine u Mostaru, da Srbi kao narod moraju biti svjesni da su meta bolesnih ideja i projekcija koje imaju za cilj njihovo uklanjanje sa ovih prostora.

Bursaćeva je navela da učestali napadi na pripadnike srpskog naroda u FBiH, koji se često dešavaju i na sportskim događajima, predstavljaju plodove mržnje koja je posijana i uzgajana kako bi nanijela štetu cijelom srpskom narodu.

"Vidljivo je to i u odnosu prema grobljima, ćiriličkim natpisima, automobilima sa registarskim tablicama iz Srbije i svemu onome što svjedoči da su Srbi, kao autohton narod, i na tom dijelu BiH još prisutni jer nisu uspjele namjere nekih koji su projektovali i vršili istrebljenja Srba tokom 20. vijeka", naglasila je Bursaćeva.

Ona je rekla da je moguće da im neuspjeh u tom, kako je navela, monstruoznom poslu utiče na razvoj frustracija koje su baza za napad na sve što je srpsko, pa tako i na ljude koji nose majice sa ćiriličnim natpisima.


Mazalica raskrinkao Stanivukovića: Dođeš mi ručak

Mazalica raskrinkao Stanivukovića: Dođeš mi ručak

Bursaćeva je naglasila da je Republika Srpska sigurno mjesto za sve goste, uključujući sportiste, te da se na tome mora kontinuirano raditi.

Dvadesetak mlađih muškaraca odjevenih u crne dukseve sa kapuljačama preko glave fizički su napali članove bijeljinskog Kluba malog fudbala "Radnik MD šop" i upotrijebili suzavac tokom utakmice u Mostaru, rekao je Srni portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona LJudevit Marić.

Marić je naveo da se napad dogodio sinoć kada je grupa mladića upala u dvoranu Univerzitetsko-sportskog centra "Mithad Hujdur Hujka" gdje se odigravala utakmica između bijeljinskog i kluba "Mostar Stari Grad".

Dvojica predstavnika bijeljinskog Kluba malog fudbala "Radnik MD šop" povrijeđena su u napadu grupe huligana na utakmici u Mostaru, dok su ostali uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda, saopšteno je iz Uprave ovog kluba.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.