Делегат у Дому народа

Бурсаћ: Ослобађање Рудовића - коцкица у изградњи зида права и правде

  • Извор: СРНА
  • 05.01.2024. 16:45

Делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ поздравила је ослобађање припадника Оружаних снага БиХ Слободана Рудовића од кривичног гоњења због прошлогодишњег учешћа у прослави Дана Републике Српске - 9. јануара.

"Одлука проистекла из дисциплинског поступка против једног припадника Оружаних снага БиХ је једна од коцкица која треба да послужи градњи зида од права и правде, не ометајући било кога у БиХ", истакла је Бурсаћева у изјави за Срну.

Према њеним ријечима, како вријеме одмиче, разне одлуке и пракса доказују да правно насиље, као ни насиље уопште, не могу да опстану.


Цвијановић: Опозиција наставља досадашњи приступ због чега и губе изборе

Цвијановић: Опозиција наставља досадашњи приступ због чега и губе изборе

"Одлука да је постојање 9. јануара као празника Републике Српске супротна Уставу је прави примјер штетне и правно неутемељене одлуке Уставног суда која треба да послужи као полазна тачка за раскринкавање низа политичких одлука овог Суда", закључила је Бурсаћева.

Припадник Оружаних снага БиХ Слободан Рудовић са Сокоца ослобођен је од кривичног гоњења да је прекршио етички кодекс учешћем на прослави Дана Републике - 9. јануара прошле године и да је био учесник дефилеа у саставу ешалона руског мото-клуба "Ноћни вукови" на прослави у Источном Сарајеву.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.