Delegat u Domu naroda

Bursać: Oslobađanje Rudovića - kockica u izgradnji zida prava i pravde

  • Izvor: SRNA
  • 05.01.2024. 16:45

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać pozdravila je oslobađanje pripadnika Oružanih snaga BiH Slobodana Rudovića od krivičnog gonjenja zbog prošlogodišnjeg učešća u proslavi Dana Republike Srpske - 9. januara.

"Odluka proistekla iz disciplinskog postupka protiv jednog pripadnika Oružanih snaga BiH je jedna od kockica koja treba da posluži gradnji zida od prava i pravde, ne ometajući bilo koga u BiH", istakla je Bursaćeva u izjavi za Srnu.

Prema njenim riječima, kako vrijeme odmiče, razne odluke i praksa dokazuju da pravno nasilje, kao ni nasilje uopšte, ne mogu da opstanu.


Cvijanović: Opozicija nastavlja dosadašnji pristup zbog čega i gube izbore

Cvijanović: Opozicija nastavlja dosadašnji pristup zbog čega i gube izbore

"Odluka da je postojanje 9. januara kao praznika Republike Srpske suprotna Ustavu je pravi primjer štetne i pravno neutemeljene odluke Ustavnog suda koja treba da posluži kao polazna tačka za raskrinkavanje niza političkih odluka ovog Suda", zaključila je Bursaćeva.

Pripadnik Oružanih snaga BiH Slobodan Rudović sa Sokoca oslobođen je od krivičnog gonjenja da je prekršio etički kodeks učešćem na proslavi Dana Republike - 9. januara prošle godine i da je bio učesnik defilea u sastavu ešalona ruskog moto-kluba "Noćni vukovi" na proslavi u Istočnom Sarajevu.

Pratite nas i putem Vibera