Делегат Клуба српског народа у Дому народа

Бурсаћ: Представници ФБиХ штеточине лоших намјера

  • Извор: СРНА
  • 25.11.2023. 17:14

Представници странака из Федерације БиХ које чине власт на различитим нивоима данас су успјели доказати да су до сад невиђене штеточине и незналице, али и људи са изузетно лошим намјерама које се огледају, како у покушајима лажирања историје, тако и у неприхватању реалности у којој живе, изјавила је Срни делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ.

"Тако се данас Денису Бећировићу, у дану партизанског празника, након што је изучио дову на гробу пресуђеног припрадника реда озлоглашене фашистичке формације SS `Ханџар дивизије`, аутора Исламске декларације, врлог домаћина муџахединских формација и разбијача мира Алије Изетбеговића, привидише четници и неке идеје док о стварним узроцима, актерима и посљедицама Другог свјетског рата, Југославији и жртвама – ни ријечи", навела је Бурсаћева.

Она је подсјетила да су устанак 1941. на територији садашње БиХ и Хрватске подигли Срби како би сачували голи живот током покушаја да их истријебе хрватски и муслимански фашисти огранизовани у војне формације Независне Државе Хрватске, све под покровитељством нацистичке Њемачке, што очито није популарна тема за "прве у Бошњака" јер би у тој причи прво морали себи и другима одговорити на многа /под/питања.

Додик: Бошњаци желе да наметну другима неке своје вриједности

Додик: Бошњаци желе да наметну другима неке своје вриједности

Бурсаћева је нагласила да се долазак у Бањалуку лидера ове групе странака претворио у прилику за фотографисање и неку бизарану кафу која је, чини се, свима њима присјела јер су и Бањалука и Република Српска у посљедњих 30-ак година изградили своју самоопстојност, ојачаји самосвјест и живе своју слободу, растерећени заблуда о лажном суживоту и "босанству", врло спремни да на бази реалних односа и стварних чињеница граде односе са другима.

"Међутим, за прихватање лажи као истине, измаштаних и конструисаних наративба за потребе државности, одрицање од своје слободе и стечених права нека пронађу сличне себи неозбиљне заједнице и политичаре, ако такви уопште постоје", рекла је Бурсаћева.

Српски борци који су се данас окупили у Бањалуци како би изразили противљење противљење обиљежању такозваног дана државности БиХ у организацији СДП-а, разишли су се након што су просторија ове странке напустили руководство СДП-а и предсједник странке Народ и правда Елмедин Конаковић.

Борци су данас прво дошли до хотела "Мериот" гд‌је је било најављена свечаност поводом обиљежавања дана ЗАВНОБиХ-а, али будући да тамо нису били, отишли су до просторија градске организације СДП-а.

У те просторије стигли су представници руководства странке из Сарајева и Конаковић, а испред су српски борци исказали противљење њиховом доласку.

Окупљени припадници Борачке организације изражавали су своје противљење доласку чланова СДП-а БиХ узвицима "Живјела Република Српска", "Живјела Србија", "Живио 9. јануар", "Живио предсједник Републике Српске Милорад Додик". 

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.