Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka

Ćeranić: Principijelna i odgovorna politika otvara i zatvorena vrata

  • Извор: СРНА
  • 24.07.2022. 12:03

Zavist i zloba prate svaki uspjeh, kako odlazak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Izrael tako i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović u Ameriku, što naravno izaziva negodovanje onih kojima Srpska nije po želji i nije na srcu, izjavio je Srni dekan banjalučkog Fakulteta bezbjednosnih nauka Predrag Ćeranić.

Povodom pisma koje je izvršni direktor Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike Selma Porčo uputila zvaničnicima SAD, a u kojem, kako je navela, zahtijeva da predsjedniku Srpske zabrane ulazak u SAD, stave je na listu za blokiranje i otkažu sve zakazane sastanke sa njom, Ćeranić kaže da Porčo očigledno nije jasno koliko je politika SAD praktična i fleksibilna i uvažava odlučne lidere koji drže svoju riječ.

"Sigurno je da im beskičmenjaci nisu po volji ma koliko im podilazili i nudili svoje usluge. Politika koju sprovodi srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i njegovi saradnici od kojih je sigurno najbliža predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović sigurno da se respektuje, bez obzira što ona potpuno odudara od nekih američkih `trenutnih` ciljeva u BiH i zato se ta posjeta i dogodila", smatra Ćeranić.

On je napomenuo da bez američke saglasnosti ta posjeta ne bi mogla da se realizuje, što je naišlo na negodovanje bošnjačke strane, kao što na negodovanje nailaze i novi potezi Kristijana Šmita kad je u pitanju najava ustavnih promjena.

"Zavist i zloba prate svaki uspjeh, pa tako i odlazak Milorada Dodika u Izrael i Željke Cvijanović u SAD i naravno da izazivaju negodovanje onih kojima Republika Srpska nije po želji i nije na srcu. Sigurno je da se i zatvorena vrata mogu otvoriti kada je u pitanju principijelna i odgovorna politika", dodao je Ćeranić.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)