Na prijedlog Predsjedništva BiH

CIK: Operativno 12,5 miliona KM za organizovanje izbora

  • Извор: АТВ
  • 09.06.2022. 19:03

Na prijedlog Predsjedništva BiH, Ministarstvo finansija juče je prebacilo 12,5 miliona maraka na račun CIK-a. Uprkos tome što je ranije najavljeno da će zvanične institucije obezbjediti novac za oktobarske izbore, što je juče i urađeno, članovi CIK-a danas su sazvali pres konferenciju kako bi se zahvalili Kristijanu Šmitu.

"Upućujem zahvalnost visokom predstavniku u BiH gospodinu Kristjanu Šmitu na donošenju odluke odobravanja raspodjele sredstava na ime pokrića rashoda vezane za opšte izbore u BiH", rekao je Suad Arnautović, predsjednik CIK-a BiH.

Zanimljivo je i to što je stav Bošnjaka Suada Arnautovića da je Kristijan Šmit visoki predstavnik u BiH i da je on zaslužan za milione za CiK podržala SDS-ova Vanja Bjelica Prutina, bivša savjetnica Mirka Šarovića.

"Za mene lično jeste razočaravajuća činjenica da je neki treći faktor morao nametnutu takvu odluku i da važnost finasiranja izbora nisu prepoznale domaće institucije", rekla je Vanja Bjelica Prutina, član CIK-a BiH.

Nelegitimni Šmit, kao ni krnji sastav PIK-a nisu izdvojili marku za provođenje izbora, već je to 12,5 miliona maraka građana Republike Srpske i drugog entiteta, što bi Bjelica Prutina trebalo da zna. Da onima koji sjede u CIK-u nije problem da poštuju nametnute odluke stranaca potvrdio je i Vlado Rogić. Poziva se na legalnost a sigurno mu je dobro poznato da Šmita nije potvrdio Savjet bezbjednosti UN-a. Još je apsurdnije da ljudi koji u prvi plan uvijek ističu državu BiH nemaju problem sa tim da u državi, u koju se kunu, stranci nameću odluke. 

"Poštujemo odluku kao i one sve koje su do sada nametnute ili donesene od strane visokog predstavnika, koleginica je rekla, mi smo legalisti", rekao je Vlado Rogić, član CIK-a BiH.

Nametnutu odluku poštuje i Ahmet Šantić. On je danas odlučio i da prebroji metre od CIK-a do zgrade Predsjedništva. 

"Zaista je žalosno što je neko morao posegnuti za ovlašćenjima iz međunarodne zajednice, a pune su nam institucije, odavde 200 metara i koji itekako dobru platu primaju", rekao je Ahmet Šantić, član CIK-a BiH.

Kad se već pominju plate, nije loša Šantićeva, a ni njegovih kolega iz CIK-a. Iz tih istih institucija 200 metara dalje, za te namjene, svaki mjesec im se šalje više od nekoliko desetina hiljada maraka.

Тагови:
  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)