Početak izborne kampanje

CIK: Politički subjekti da se pridržavaju Izbornog zakona u toku kampanje

  • Извор: СРНА
  • 01.09.2022. 11:59

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Suad Arnautović pozvao je ovjerene političke subjekte da se pridržavaju izbornog zakona u toku predizborne kampanje za opšte izbore, koji će biti održani 2. oktobra.

Arnautović je, povodom sutrašnjeg početka izborne kampanje, pozvao i birače da dorinesu tome da kampanja i cijeli izborni proces proteknu u demokratskom okruženju, posebno apelujući na mlade, jer je za budućnost BiH važno da oni budu uključeni u političke procese, saopšteno je iz CIK-a.

Pozvao je i medije da ravnopravno i fer predstavljaju političke subjekte i informišu javnost o svim pitanjima u vezi sa izbornim procesom.

Arnautović je podsjetio da nije dozvoljeno lažno predstavljanje u ime bilo kojeg političkog subjekta, uklanjanje ili uništavanje štampanih oglasa, postera i plakata, nošenje oružja na političkim skupovima, biračkim mjestima i njihovoj okolini, te bilo kakav pritisak na novinare koji bi im otežao posao u skladu sa pravilima profesije i izbornog zakona.

Posebnu pažnju skrenuo je na zabranu korištenja govora mržnje u kampanji, kao i svakog oblika javnog izražavanja koji izaziva ili podstiče mržnju, diskriminaciju ili nasilje protiv bilo koga. To uključuje i korištenje slika, simbola, audio i video-zapisa, SMS poruka, društvenih mreža ili drugih materijala koji mogu tako djelovati.

Iz CIK-a BiH napominju da će imati nultu toleranciju na neprihvatljiva i zakonom zabranjena ponašanja u izbornoj kampanji.

Kampanja pred opšte izbore u BiH počinje sutra, kada startuje period od 30 dana tokom kojih je dozvoljeno emitovanje plaćenog političkog oglašavanja, kao i neposrednog obraćanja kandidata.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.