Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH

Cvijanović - Hlobenj: Očekivanja da će BiH uskoro dobiti kandidatski status u EU

  • Извор: АТВ
  • 08.12.2022. 17:18

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović primila je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Slovačke u BiH Romana Hlobenja i tom prilikom zahvalila njegovoj zemlji za dosadašnju podršku BiH na putu ka EU, uz očekivanje da će BiH uskoro dobiti kandidatski status.

Iz Predsjedništva BiH je saopšteno da je razgovarano i o aktuelnoj unutrašnjopolitičkoj situaciji u BiH, s posebnim osvrtom na ubrzan proces formiranja vlasti na svim nivoima.

Hlobenj je rekao da će Slovačka nastaviti da podržava BiH na njenom evropskom putu, te izrazio nadu da će BiH sredinom decembra biti dodijeljen kandidatski status.

- Tokom ceremonije predaje akreditiva izraženo je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim bilateralnim odnosima i činjenicom da između BiH i Slovačke nema otvorenih pitanja - ističe se u saopštenju.

Naglašeno je da se odnosi dvije zemlje u kontinuitetu razvijaju, a da je ugovorena saradnja kvalitetna i sadržajna u svim oblastima.

Tokom sastanka bilo je riječi i o regionalnoj saradnji i investicionim projektima.

Cvijanovićeva je poželjela ambasadoru Romanu Hlobenju uspješnu misiju, te uputila poziv predsjedniku Slovačke Zuzani Čaputovoj da posjeti BiH.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм