Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH

Cvijanović - Hlobenj: Očekivanja da će BiH uskoro dobiti kandidatski status u EU

 • Izvor: ATV
 • 08.12.2022.17:18

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović primila je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Slovačke u BiH Romana Hlobenja i tom prilikom zahvalila njegovoj zemlji za dosadašnju podršku BiH na putu ka EU, uz očekivanje da će BiH uskoro dobiti kandidatski status.

Iz Predsjedništva BiH je saopšteno da je razgovarano i o aktuelnoj unutrašnjopolitičkoj situaciji u BiH, s posebnim osvrtom na ubrzan proces formiranja vlasti na svim nivoima.

Hlobenj je rekao da će Slovačka nastaviti da podržava BiH na njenom evropskom putu, te izrazio nadu da će BiH sredinom decembra biti dodijeljen kandidatski status.

- Tokom ceremonije predaje akreditiva izraženo je zadovoljstvo dobrim i prijateljskim bilateralnim odnosima i činjenicom da između BiH i Slovačke nema otvorenih pitanja - ističe se u saopštenju.

Naglašeno je da se odnosi dvije zemlje u kontinuitetu razvijaju, a da je ugovorena saradnja kvalitetna i sadržajna u svim oblastima.

Tokom sastanka bilo je riječi i o regionalnoj saradnji i investicionim projektima.

Cvijanovićeva je poželjela ambasadoru Romanu Hlobenju uspješnu misiju, te uputila poziv predsjedniku Slovačke Zuzani Čaputovoj da posjeti BiH.

 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.