Српски члан Предсједништва

Цвијановић: Сваки рат и страдање су ужасни, а у БиХ се брига за људски живот зачас претвори у мржњу и навијачку акцију

  • Извор: СРНА
  • 31.10.2023. 15:47

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да није чудо то што су муслимани у Америци поручили да ће радити на мобилизацији милиона муслиманских гласача да ускрате донације и гласове за поновни избор Џозефа Бајдена на предсједничким изборима 2024. уколико одмах не предузме кораке да обезбиједи прекид ватре у Гази, јер они стално врше притисак на америчку администрацију.

"Не бавим се тиме да ли ће ово утицати на гласове предсједника Бајдена. Мислим да тамо и без тога имају доста проблема. На примјер, јуче је изашла анкета, према којој 59 одсто демократа не би гласало опет за њега. То су њихове унутрашње ствари, као што су и наши избори наша ствар, мада је мијешање страног фактора евидентно и кад је тај процес у питању", истакла је она.

Што се тиче рата на Блиском истоку, Цвијановићева је навела за Срну да је наравно сваки рат и страдање људи ужасна ствар, као што је ужасан и сваки терористички напад и као такав захтијева акцију.

"Али, нажалост и ова криза на Блиском истоку је, као што је то случај и са сваком другом сличном кризом на овој планети, показала да је БиХ дубоко подијељена и да се овдје природна и логична брига за сваки људски живот зачас претвори у мржњу и навијачку акцију", нагласила је Цвијановић.


Жена већ мјесец дана живи као биљка након уједа комарца

Жена већ мјесец дана живи као биљка након уједа комарца

Упитана да прокоментарише пријетње муслимана у Америци, Цвијановићева је рекла да они тако раде и кад је у питању Република Српска.

"Свака моја посјета Америци била је пропраћена вриском ових муслиманских удружења. Чак су ми људи из Стејт департмента говорили да им непрекидно пишу и траже санкције. Значи, настоје да својатају и приватизују политику и спољнополитички курс чак и велике и моћне Америке. Ето послушали су их када је ријеч о званичницима Републике Српске, а видјећемо хоће ли послушати кад је у питању Израел", нагласила је Цвијановићева.

Она је рекла да оно што зна јесте да су јеврејске организације у САД моћне, добро организоване и паметно распоређене по политичком и институционалном спектру и да у Америци виде снажног савезника у очувању државности Израела.


Видовић: Средства ММФ-а и Свјетске банке скупа и неприхватљива

Видовић: Средства ММФ-а и Свјетске банке скупа и неприхватљива

"Дакле, није дилема да и они могу писати писма, лобирати, обезбјеђивати или ускраћивати гласове и није то тема. Тема за мене је зашто САД у БиХ раде оно што раде и зашто су савезништво претворили у подаништво или зашто се сврставају, или зашто не дозвољавају да овдје остварујемо демократију којом се хвале у својој земљи", указала је Цвијановић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.