Српски члан Предсједништва БиХ

Цвијановић: Просто да човјек не повјерује како је Мехмедовића промашила америчка црна листа

  • Извор: АТВ
  • 30.03.2024. 14:10

Да не бих трошила ријечи на Мехмедовићеве глупости о предсједницима Додику и Вучићу и "кипаризацији" БиХ, јер заиста нису вриједне коментара, препоручујем да укуцате на Гуглу Шемсудин Мехмедовић и Washington post, написала је на Инстаграму српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић.

"Просто да човјек не повјерује како га је промашила америчка црна листа и откуд му још увијек банковни рачун", рекла је Цвијановићева.

Из чланка од 8. јула 1996., под називом "Mujaheddin remaining in Bosnia", Цвијановићева је издвојила један дио у којем се наводи да исламски борци контролишу Босну, а да су посебно блиски Мехмедовићу.

"Широм централне Босне коју контролишу муслимани, исламски борци делују као нека врста паравојне страже Изетбеговићеве националистичке муслиманске политичке организације, Странке демократске акције. Извори кажу да су посебно блиски Шемсудину Мехмедовићу, главном босанском полицијском званичнику у региону и утицајног тврдолинијаша у Изетбеговићевој странци", наводи се у поменутом чланку.

Он је то учинио, како су рекли, уз подршку Изетбеговићеве странке, која је, чини се, спремна употријебити снагу, али и увјеравање да се бори на националним изборима заказаним за 14. септембар, писао је тада "Вашингтон пост".

Лист је у том тексту навео и да је Мехмедовић пазио и штитио ове људе у склопу плана за стварање резервног састава за терорисање потенцијалних политичких противника, узнемиравање Срба и Хрвата и вршење притиска на Муслимане који можда не подржавају Изетбеговића.

"Он је то учинио, како су рекли, уз подршку Изетбеговићеве странке, која је изгледа спремна да искористи снагу, као и убјеђивање да се бори на националним изборима заказаним за 14. септембар", наведено је у тексту америчког листа. 


Пратите нас и путем Вибера