Дом народа

Делегати из Српске досљедно поштују закључке Народне скупштине

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2023. 16:20

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић изјавио је данас у Сарајеву да Клуб делегата из Републике Српске остаје на принципима закључака Народне скупштине Републике Српске и представника странака већине на нивоу институција БиХ који су рекли да закони из 14 приоритета неће бити у процедури нити усвојени док не буду припремљени приједлози закона о Уставном суду БиХ и о Суду БиХ.

Говорећи о застоју у припреми закона о Уставном суду БиХ, Шпирић је навео да се, будући да радна група при Савјету министара није урадила тај посао, мора приступити изградње повјерења, што је мукотрпан процес.

"Ово можете схватити као подстрек онима који разговарају на нивоу институција и лидерима политичких партија да се брже договарају и да се закони усвајају", рекао је новинарима Шпирић, након сједнице Дома народа на којој је оборен закон о измјенамам Закона о ПДВ-у који није добио потребну већину гласова делегата из Републике Српске.

Он је навео да су на сједници Дома народа имали три приједлога закона, два у другом, један у првом читању и да су ти закони остали у процедури.

Шпирић је истакао да је битно да су на сједници Дома народа данас биле ратификације четири важна споразума, два из берлинског процеса о потреби едукације у региону и о слободи кретања и признавању диплома, као и споразуми финансијског карактера вријединх више од 150 милиона евра, а односе се на оба ентитета. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина