Neslaganje s rukovodstvom

Denis Zvizdić zvanično napustio SDA

  • 02.07.2021. 11:38

Denis Zvizdić i zvanično je napustio Stranku demokratske akcije (SDA) nakon dužeg perioda neslaganja sa užim rukovodstvom na čelu sa Bakirom Izetbegovićem, javljalju federalni mediji.    

Zvizdić, inače član Kolegija Parlamentarne skupštine BiH i dugogodišnji visokopozicionari kadar SDA, od lokalnih izbora koji su održani u novembru prošle godine javno je iskazivao nezadovoljstvo stanjem u stranci te pozivao na korjenite reforme.

"Već mjesecima, tačnije od lokalnih izbora apelujem i predlažem, ukazujem na neophodnost kvalitativnih, kadrovskih i koncepcijskih promjena na nivou općinskih, gradskih i kantonalnih organizacija SDA tamo gdje nije ostvaren dobar izborni rezultat ... Zbog toga sam predložio da uđemo u fazu meritokratskih, a ne partitokratskih imenovanja, odnosno osvježivanja, rekonstrukcije općinskih, gradskih i kantonalnih organizacija SDA", kazao je Zvizdić u posljednjem intervju za Klix.ba.

Tada je naglasio da bez promjena "SDA neće vratiti autoritet u sredinama gdje je izgubila jer se recikliraju isti kadrovi".

Тагови:
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм