Direktor BHRT-a suspendovao voditeljku i urednicu Vijesti zbog nazivanja ARBiH takozvanom

 • 15.06.2021. 10:31

Nakon što je voditeljka BHRT-a u Vijestima u 14 Zorica Jorgić nazvala Armiju Republike BiH takozvanom, iz ove javne državne televizije su se izvinili, a sada je direktor Belmin Karamehmedović suspendovao i voditeljku i urednicu programa.

On je donio odluku o pokretanju disciplinskog postupka te je suspendovao urednicu u informativnom programu BHT1 Gordanu Dragutinović Mutić i voditeljku vijesti Zoricu Jorgić do okončanja istog.

Kako kažu u saopštenju "razlog pokretanja disciplinskog postupka i suspenzije je plasiranje neprovjerenih podataka u programima koje imaju za posljedicu uznemiravanje javnosti i narušavanje ugleda i nanošenja štete BHRT-u".

Naime, objavljivanjem informacije o presudi Suda BiH u predmetu Senad Džananović i drugi, u informativnim emisijama BHT1 11. juna je Armija BiH nazvana takozvanom, piše Klix.

"Ovakav način uređivanja i realiziranja vijesti u IP-u BHT1 smatramo teškim profesionalnim propustom i ozbiljnim ugrožavanjem interesa BHRT-a. BHRT-a neće tolerisati samovolju pojedinaca koji krše uređivačke smjernice BHRT-a", rekli su iz javnog servisa.

Generalni direktor dao je nalog da se ispita i odgovornost urednice Informativnog programa BHT1 Jelene Radojević Kapor, te će se o tome javnosti obavijestiti narednih dana.

Sa druge strane, o upotrebi termina takozvana Vojska Republike Srpske nemaju ništa protiv. Tako se u pretrazi na portalu BHRT-a mogu naći vijesti u kojima se spominje Vojska Republike Srpske kao takozvana.

Тагови:
 • 20:00 Лутрија РС, Лото

  Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

 • 20:10 Емисија: Прича се

  Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

 • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

  ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

  '''Серија: Ред Рок (12+)